ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ROB ZOMBIE – Sweden Rock Festival 2014-06-05

robzombie-srf2014-480
Välkommen till Rob Zombies freakshow, Sweden Rock. Jag kanske inte är det största Rob Zombie-fanet, men jag är utan tvekan ett stort fan av den här freakshowen – Och oavsett vad man tycker om Herr Zombie, John5, Piggy D och Ginger Fishs musik så kan man inte låta bli att älska skräcken, freaken och festen det bjuds på under bandets spelning på Rock Stage sent på Torsdagkvällen. Rent visuellt är det här ögongodis så det skriker om det och dessutom en ren orgasm för öronen. 

De öppnar stenhårt med “Meet The Creeper” från Hellbilly Deluxe och det totalt flyger dreadlocks överallt runtom Rob Zombie och det fortsätter i samma takt med “Superbeast”. Publiken uppmanas glömma rockshowen och börja festa – Satan, vilket fest det blir. Om mörkret hade lagt sig tidigare hade ljus- och scenshowen varit tydligare, men jag ska inte gnälla över det för när jag står där undrar jag hur Alice Cooper senare ska kunna toppa det här.


När bandet delar publiken och uppmanar oss att skandera “Rock” och sedan “Motherfucker” så reser sig håren på mina armar direkt, för jag vet vad som väntar: “Sick Bubblegum”. Det är tredje gången jag ser detta live och jag kan ärligt säga att det är live-versionen av just “Sick Bubblegum” som har fått mig att fastna för Rob Zombie och nog fortsätter även festen när stora ballongliknande bollar kastas ut i publiken under låtens inledning.

Efter “Living Dead Girl” och “Dead City Radio And The New Gods Of Supertown” så bjuder Ginger Fish på ett trumsolo med skräck och.. Vad säger man? Clowntema, Piggy D flirtar med publiken och John5 ser allmänt Joker-aktig ut. Rob juckar och springer på scenen innan han går så långt att han tar ett steg ner och hälsar på publiken, som “glatt” sjunger med i “Am I Evil?” – Vad är detta om det inte är en freakshow av hög kvalité?

Även om showen är snarlik det bandet bjöd på under Sweden Rock 2011 så säger jag ändå: Tacka vet jag Rob Zombie som vet hur man tillfredsställer en publik som är ute efter fest och högljudd metal – Detta är musikalisk porr.

Rob Zombie
Rock Stage
Betyg: 9/10
 

11 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter