ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

URIAH HEEP – Sweden Rock Festival 2014-06-05

uriahheep-srf2014-480
Uriah Heep har varit aktiva i 45 år men det enda som skvallrar om att merparten av bandets medlemmar är till åren komna är det gråa håret. I övrigt framstår de mer som ett ungt, hungrigt band vars glansdagar fortfarande ligger framför dem. Energinivån ser verkligen ut att vara på topp.

Bandets låtlista utgörs huvudsakligen av allsångsvänliga klassiker, som ”Gypsy”, ”Lady In Black” och ”Easy Livin’”, men även två alster från den nya plattan ”Outsider” framförs. Det låter bra. Mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, om jag ska vara helt ärlig.


Måste jag säga något negativt så skulle det vara att bandet valde att bjuda upp några kvinnor ur publiken på scenen när spelningen började närma sig sitt slut. Det är inget fel i sig, men man tar en stor risk genom att göra så. Möjligheten att några av dessa individer inte förstår sin plats och gör allt för att släcka sin uppmärksamhetstörst är stor. Det var precis vad som hände. Jag stod i publikhavet och skämdes för dem som inte hade vett nog att göra det själva.

Uriah Heep
2014-06-05
Sweden Stage
Betyg: 8/10

8 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter