ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

QUEENSRŸCHE – Sweden Rock Festival 2014-06-04

Queensryche srf14 effietrikili 480
Todd LaTorre intar Sweden Stage likt en långhårig Neo från ”The Matrix” och lyckas omedelbart att få igång publiken genom att tidigt framföra hitlåten ”Don’t Break The Silence” för att sedan fortsätta med låten ”Walk In The Shadows”. Todd La Torre har definitivt karisman och har inga som helst problem med att få igång publiken trots duggregnet.

 

Framförandet av klassiska låtar som ”The Lady Wore Black” och ”Eyes Of a Stranger” var riktigt bra, men kanske absolut bäst var framförandet av balladen Silent Lucidity, då Todd även hade börjat fått igång publiken på allvar.


Personligen har jag alltid haft svårt för Queensryche. Förutom deras smått stilbildande album ”Operation Mindcrime” och deras tidiga verk som ”The Warning” ser jag inte storheten i bandet som så många andra gör. Enligt min personliga åsikt har bandet inte släppt något vettigt sedan albumet ”Empire” som släpptes under tidiga 90-talet. Men med deras senaste alster och skifte av frontman så har jag ändrat min åsikt radikalt då deras självbetitlade album som släpptes förra året blev förvånansvärt bra, vilket jag förmodligen inte är ensam om att tycka efter jublet av låten ”Spore”.

Det sparas inte på gitarrsolon och bandet verkar ha väldigt roligt tillsammans på scenen, men framförallt är Queensryche á la 2014 väldigt tighta. Några av bandets absolut bästa låtar som ”Queens Of The Reich” och ”Take Hold Of The Flame” dök upp som encore. Men avsaknaden av ”I Don’t Believe In Love” var mycket stor. Men Todd La Torre gjorde i slutändan allt rätt och ingen tycktes sakna Geoff Tate.

Betyg: 8/10
Plats: Sweden Stage, Sweden Rock Festival
Datum: 2014-06-04

 

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter