ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

DANZIG – Liverecension från STHLM FIELDS, 2014-05-30

Fields 480bred

En gång i tiden sjöng en man vid namn Kenta “Jag har väntat så länge på just denna dag”. Det är just precis vad jag har gjort, dagen då jag äntligen skulle få se självaste Glenn Danzig live. Hela jag är bara ett enda stort leende rakt igenom hela spelningen.

Jag hade inga som helst förväntningar på denna spelning då jag har hört skräckhistorier om hur horribelt dålig Danzig är live. Men Glenn med manskap sopar alla former av eventuella tvivel under mattan och levererar smocka efter smocka som heter duga. Må hända att vi “caught him on a good day”, det låter jag vara osagt.


Herr Danzig är arg, kastar monitorer omkring sig men hans band bestående av Tommy Victor (Prong, ex-Ministry) på gitarr, Johnny Kelly (ex Type O Negative, BLS) på trummor och Steve Zing (ex- Samhain) på bas är glada. Det är precis så här hårdrock är menat att framföras live. Det är skitigt, argt med en enorm energi och jag och mitt leende bara står och fullkomligt myser av välbehag. Vi serveras hits på hits som “Am I Demon”, “Dirty Black Summer”, “How The Gods Kill” (och vilken monstruös version dessutom!), “Twist Of Cain” och “Mother”.

Även om succen är ett faktum under både låtar som “Am I Demon” och Twist Of Cain” så är det inte förrän under näst sista låten “Mother” som publiken vaknar på riktigt. En sak är säker, det är väldigt sällan man ser någon sjunga med sådan närvaro och inlevelse som verkligen, verkligen menar det han sjunger om! Från djupet av mitt hjärta, tack Glenn Danzig för att du stal skåpet!

 

Band: Danzig

Betyg: 9/10
Plats: Gärdet, Sthlm Fields
Datum: 2014-05-30

Text: Dany Thunder

12 Shares
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter