ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

SLAYER – Liverecension från STHLM FIELDS, 2014-05-30

Slayer SthlmFields EffieTrikili 480

”Tom Araya, det måste vara hårdrockens svar på en mysfarbror.” Det är min första tanke när jag står där och tittar på en konstant leende Tom. Ett leende som visar sig att sitta i under hela spelningens gång.

Men det är okej, jag ler också. Hur kan man göra annat när det är ett så pass oerhört tight och samspelt Slayer som står på scenen? Det märks att mycket vatten har runnit under broarna sen senast jag såg bandet live (vilket var på Big Four-turnén i Göteborg den 3:e juli 2011). Det är ett hungrigt, piggt och oerhört virilt Slayer som under kvällen verkligen levererar med råge.


Gary Holt (gitarr, Exodus) har verkligen funnit sin plats i bandet och om Tom numera tar det lugnt med själva headbangandet så backar i alla fall Gary upp på den fronten med råge. Mer samspelta gitarrister än Kerry King och Gary får man dessutom leta efter – solona och riffen, ja allting sitter verkligen som en smäck. Ett fruktansvärt tajt sådant! Tom röst är i toppform och med Paul Bostaph tillbaka på trumpallen är succén inget annat än ett faktum. Efter Metallica så är det nog Slayer som stoltserade med den högsta publiksiffran. Låtlistan då? Jo, den inleds med ”World Painted Blood”, titelspåret på bandets senaste album från 2009. Näst ut hämtas sedan ”Hate Worldwide”, även det ett stycke från samma album. Efter det är det mer eller mindre fritt fram för en metallisk hitkavalkad av orgasmiska proportioner med låtar så som: ”War Ensemble”, ”Mandatory Suicide” och ”Die By the Sword”, bara för att ta några utomordentliga exempel ur bandets digra katalog.

Extranumren består av ”South Of Heaven” och – självklart – ”Reign in Blood”. Det sistnämnda saluteras med en ny backdrop med ett gigantiskt Heineken-emblemet tryckt. Men Heineken är utbytt ut orden mot ”Hanneman – Angel Of Death Still Reigning 1964-2013”. Jeff Hanneman avled som bekant i leversvikt den 2:a maj 2013. Då Jeff var mannen som skrev låtar som till exempel ”Angel Of Death”, ”Reign in Blood” och ”War Ensemble”. Då Heineken även var hans favorit bland alkoholhaltiga drycker, så kan i alla fall inte jag tänka mig en bättre hyllning och framförallt inte ett bättre avslut på en magnifik spelning. Avslutningsvis så ställer jag mig frågan; Vem kan låta bli att fullkomligt älska Slayer?

Band: Slayer
Betyg: 10/10
Plats: Gärdet, Sthlm Fields
Datum: 2014-05-30

Text: Dany Thunder
Foto: Effie Trikili – Rocknytt.net

Slayer2 SthlmFields EffieTrikili 480

0 Shares
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter