ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Thåström, The Tivoli, Helsingborg, 22-11-17

Öppningen är en blinkning till oss som verkligen älskar Joakim “Pimme” Thåström. Till oss som följt allt han gjort sedan slutet på 1970-talet. Ebba Grön, Imperiet, PLP och sedan solo. Det blir en låt från de perifiära projektet Sällskapet, bandet alltså och inte den klubb som kungen kurtiserade kaffeflickor på, “Den dan”. Jag blir glad, de som gapar på “800 grader” fattar noll, men det är en smakstart som lovar en kväll utöver det vanliga.

Bandet är sedan något år utbytt, vilket an kan tycka vad som helst om så länge Niklas Hellberg är kvar vet man att inget lämnas åt slumpen. Det låter bra, det ser ännu bättre ut och det har inte slarvats med vare sig ljud eller ljus vilket säkert är dyrt och omständigt men för Thåström är sånt viktigt. Hundra procent leverans i alla lägen.


Den här klubbsvängen kom precis efter en stor arenaturné och gig både på Globen och Tele2 Arena. Frågan var om han skulle ställa sig på ställen som tar 600 i publiken någonsin igen. Nu fick vi svaret.

Efter några låtar är han varm i kläderna, kanske släppte premiärnerverna, men han både hoppar och viftar med armarna som i trans. Totalt spelas 19 låtar på strax under hundra minuter, det är både väl investerad tid och pengar för en upplevelse som inte kan slås.

Annons:

Låtarna är en lite resa i hans katalog men jag önskar att slippa “Kriget med mig själv”, “Flickan med guld” och “Ingen neråt sång” till förmån för någon mer Sällskapet låt eller flera sentida klassiker.

Det låter modernt, maskinellt och magiskt. Thåström själv verkar glad och tacksam över att vara tillbaka på scenen igen.

Nu återstår att se vad nästa steg blir…

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT