ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: Gathering Of Kings – Indoor Summer 2022-09-04

Det har onekligen blivit ett gäng tillfällen att se redaktionens egen orkesterkonstellation Gathering of Kings. Laguppställningen har varit något skiftande då manager Ron och Nina Dahlgren slussat in rutinerade förmågor tillsammans med unga stjärnskott. Huvudtränaren och låtskrivaren Victor Olsson har redan från dag ett kört hårt med spelarna på deras musikaliska träningsläger och alla har kommit ut i toppform och presterat tre fantastiska plattor. Mestadels så har GoK spelat på hemmaplan men nu var det dags för en bortamatch på tysk mark, och enda motståndet för en succé kunde möjligtvis vara ljudteknikernas förmåga att täcka upp alla positioner med mikrofoner och förstärkare.

Uppställningen för GoK såg stark ut och man saknade den udda sångfågeln Alexander Frisborg, men med fyra starka sångare i anfallet så gick man till attack direkt. Med Forever And a Day startade Tobias Jansson tillställningen, och bara lite tyskt ljudtrassel kunde störa inledningsvis. Rick Altzi klev då in i handlingarna, och smög in från högerkanten och smällde in Love Will Stay Alive och publiken jublade. Tyskarna hade inte en chans att återhämta sig för innan man ens hade hunnit förfriska sig med en bira så klev den grekiska sångguden Apollo in och förkunnade Revelation!

Inledningen var alltså stabil från GoK och det kändes redan i tidigt läge att segern kunde bärgas. För att verkligen sätta bollen i krysset så visade rutinerade Jonny Lindkvist upp en av hans starkare insatser i GoK’s laguppställning i låten Moonlight. Även i försvarslinjen så är man ruskigt stabila och framför allt så gillar jag Efraim Larsson som trummar på matchen igenom och snurrar med sina trumstockar som får allt motstånd på fall. Att växelvis anfalla med Tobias, Rick, Apollo och Jonny gör att alla låtar känns fräscha och att det händer något hela tiden. Hela GoK ser också ut att ha det riktigt roligt och det känner publiken med. Jag ska inte säga att Gathering of Kings krossade allt motstånd på Indoor Summer men man har garanterat tagit sig till toppen i AOR-världen.

Betyg: 4,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER