ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: H.e.a.t – Indoor Summer, Hamburg 2022-09-03

Indoor Summer blir tredje gången gillt undertecknad ser H.e.a.t på en scen under 2022. I april på Trägårn i Göteborg hade bandet precis inlett sin nuvarande turné och i juli delade man scen med The Struts och W.a.s.p under ”Rock På Skansen”.

Under Göteborgsgiget upplevde jag Kenny Leckremo version 2.0 som närmast överdrivet taggad över att bevisa för både publik, band och sig själv att han minsann kunde bräcka Erik Grönwall på alla fronter. Några ändringar i setlistan samt ett gediget turnérande i Europa gav resultat och redan på Skansen blev jag tvungen att omvärdera min åsikt. Bara under dessa få månader hade den nygamla frontmannen på allvar hunnit växa i H.e.a.t kostymen igen, samt skakat av sig skuggan av Erik Grönwall.

Skansen var dock bara en fjuttig aptitretare jämfört med vad H.e.a.t uppvisar ikväll på Indoor Summer. Från första sekund i öppnande ”One By One” och vidare genom ”Rock Your Body” och ”Dangerous Ground” äter publiken ur H.e.a.t’s hand.

Sedan 2009 har jag sett H.e.a.t ett antal gånger live i olika sammanhang, såväl festivalspelningar som egna konserter. Majoriteten av de spelningarna har varit med Erik Grönwall vid micen som undantagslöst varit fullkomligt briljant. Jag har alltsedan Leckremos återkomst undrat hur han ska kunna fylla Grönwalls skor. Rösten är en helt annan historia, den har jag älskat sedan jag första gången hörde ”Bring The Stars” hemma hos en kompis sommaren 2008.

Nu är det klart som korvspad att Kenny Leckremo är både hungrig, revanchsugen och en precis lika säker och kompetent frontman som någonsin Grönwall. Valpigheten från förr är borta. Uttrycket är kraftfullt och energiskt och han lyckas kombinera mognad med lekfullhet. Stadigt och självsäkert lyckas han samtidigt förvalta arvet efter Erik Grönwall och göra låtarna från den eran till sina egna.

Med färska ”Force Majeure” i bagaget adderar bandet blivande klassiker som ”Back To The Rhythm”, ”Hollywood” och ”Nationwide” till en redan mer än imponerande katalog av publikfriare som ”Beg, Beg, Beg”, ”1000 Miles” och ”Living On The Run”. Av publikresponsen att döma råder det inte heller något tvivel om att det ikväll är H.e.a.t som är kungar. Dock skulle jag önskat att körerna kunde varit något högre och att även makalösa “Rise” lades till som ett obligatorium i setlistan.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER