ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Sabaton – Sabaton Open Air 22-08-06

Själva anledningen till att jag och 19000 andra befann sig i Falun bredvid en hoppbacke är självklart att stadens stolthet Sabaton själva bjuder in till hemmafest. Det tackar vi för samt det varierade och ibland överraskade programmet. Själva så överraskar bandet oss inte men däremot kan man inte sluta att imponeras av bandet outtröttliga energi, påhittighet och scenshow med bomber och granater.

Dock vore allt bara ett bländverk om man inte hade låtarna, Jocke Brodéns vänliga tilltal och två gitarrister som spelar skjortan av det mesta samt chefstrategen Pär Sundström bakom basen. Nej, jag glömmer inte bort stadige Hannes Van Dahl bakom trummorna. Han är själva grundbulten i Sabatons armada och den som får krigsmaskinen att rulla.


Inledande “Ghost Divsion” är monumental och sedan rullar det bara på med “The Red Baron” och alla de andra låtarna vi lärt oss att älska både live och i tillplattad version.

Live är Sabaton som bäst. Jag såg dem vinna Musik Direkt 1999 i Motala och anade redan då att här fanns det glöd och passion. Så här, nästan 25 år senare, är vi där och Sabaton är ett av de största banden vi har här i landet.

Det är en trevlig liten fest de bjuder in oss till. Ljudet är bra, man ser fint och blir man trött i benen kan man sätta sig i den gräsklädda slänten, men vem vill sitta när det spelas hårdrock.

Klart man kommer 2023 också.

Betyg: 4/5

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter