ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: Roulette – Sabaton Open Air 2022-08-06

Någon gång på åttiotalet så försökte Roulette slå igenom som så många andra band, och låtarna fanns och bandet var minst lika bra som många av sina kollegor från Stockholmsområdet. Men mer än ett par singlar blev det inte innan ”livet” kom i mellan. 2019 så tog Sundvalssbandet sig kragen ordentligt och presenterade det fullständigt superba albumet Now! Då när man skulle få sin andra chans så kom pandemin i mellan. Men Roulette har återigen rest sig på nio och för första gången så fick man chansen på en större festival och frågan var om man skulle förvalta möjligheten.

Never Enough är en given hit att börja med och lite trassel med ljudbilden bromsar högst marginellt, och tar oss in på Another Night. Jag har ingen aning om hur många Falubor som någonsin har hört talas om Sundsvallsbandet Roulette och än mindre hur många i publiken som har hört skivan Now! Ingen avviker utan fler och fler närmar sig scenen för att höra musiken som är långt ifrån metal eller hårdrock men som passar in perfekt i Sabaton Airs mix. Man kan inte tjata nog om hur bra släppet från 2019 är och den här eftermiddagen så vädrar man inget gammalt åttiotalsmaterial utan frossar i godbitarna från Now! Det blir riktigt känslosamt både på scenen och i publikhavet när sångaren Thomas Lundgren berättar om Leo som inte längre finns med oss. Tomas Coox på keyboard inleder Secret Room och fick köra ett par extra vändor av introt innan Lundgren samlat sig så pass att han kunde sjunga. Vackert, finstämt och äkta känslor som man kunde ta på.


Roulette bjöd också på lite nytt material med Better Walk Away och bröderna Nelin jagade upp tempot, ivrigt påhejade av bandets showman Hansi Fellbrink som får bli Gene Simmons arvtagare med att räcka ut tungan. I The Only Way så får man med sig publiken på lite allsång och jag njuter av Mats Nelins svinsnygga trumkomp. Det går undan för Roulette i ivern att få allt rätt och Lundgrens mellansnack har tagit sig men efter We Can Make It så har man så bråttom att lämna scenen trots att man har mer speltid kvar. Som tur är, så har publiken bättre koll och ropar in bandet igen som avslutar med Right By Your Side. Att efter så många år ha tagit sig tillbaka på scenen är oerhört kul att se. Visst så har man rent visuellt sett betydligt flashigare tillställningar men musikaliskt och låtmässigt så står Roulette högt i kurs. Nu väntar vi med spänningen på en uppföljare till Now!

Betyg: 4/5

Annons:
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT