ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: Metalite – Sabaton Open Air 2022-08-06

Lördagen började med Metalite som klev på scenen halv tre på efter middagen och frågade om publiken hade vaknat så tidigt på morgonen. Snacka om rock’n’roll om man tycker att det är morgon! Metalite är ett band som verkligen har något riktigt snyggt att titta på. Alla grabbarna är ju grymt läckra, och för rättvisans skull så får man även ge tjejerna lite cred. Bandet har på relativt kort tid byggt upp en fanskara och deras metalhybrid passar in i många läger.

Man inleder med titelspåret från debutalbumet Heroes in Time vilket genast får den mest morgontrötta att vakna till. Direkt efter det så kommer inledande spåret Far From the Sanctuary från uppföljaren Biomechanicals. De förinspelade tejperna låter inte klockrent ut till oss i publiken och påminner mig konstigt nog om något gammalt Atarispel, men det är Beyond the Horizon från senaste albumet A Virtual World och så hade man plötsligt presenterat alla tre plattor som bandet har släppt. Onekligen så tillhör Metalite den mer lättuggade metalmusiken och utan distade gitarrer så hade man lugnt kunnat platsa i mello, och det skulle inte förvåna mig om man skulle få chansen där.


Visuellt så fungerar det med den utmärkte frontkvinnan Erica Ohlsson som har koll på publiken och ser till att man vevar med armarna och klappar händerna konserten igenom. Allkonstnären Robert Majd ser till att täcka varje centimeter av scenen samt var till och med bakom trummisen Lea Larsson som är dirigenten i Metalite. När bandet brister ut i Cloud Connected så ser man till att försöka hålla regnmolnen borta från Lugnet i Falun. Överlag så är Metalite mest kul när det går undan i låtar som Afterlife men med en så begåvad sångerska så tror jag att man utan problem skulle kunna prova sig på flera olika stilar. Personligen så gillar Eye of the Storm, där gitarristerna Edwin Premberg och Robert Örnesved mer kommer till sin rätt. Jag förstår det praktiska att ha förinspelade keyboards och körer men det tar bort så mycket av livekänslan, och mellansnacket finns det en hel del att slipa på då egentligen ingen riktigt ville ta sig fram till micken och snacka med publiken. Det är väl petitesser i det stora sammanhanget och när Metalite avslutar snyggt med We Bring You the Stars så har man vunnit med sig publiken på Sabaton Open Air.

Betyg: 3,5/5

Annons:
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT