ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: Lordi – Sabaton Open Air 2022-08-05

Fredagskvällen bjöd onekligen på ett barn och ungdomsanpassad tillställning på Sabaton Open Air, när Lordi klev på efter Hammerfall. Eftersom Lordi spelade på den lite mindre scenen så hade man inte riktigt lika mycket rekvisita på scenen som Hammerfall men den gode Herr Lordi skulle och komma ut med många leksaker ifrån backstage. I år så firade bandet 20 år sedan debuten släpptes och jag kan inte ens fatta själv att det har gått så många år sedan Get Heavy släpptes. Tycker för övrigt att debuten och The Monsterican Dream kan ha varit bandets bästa, men det skriver jag utan att egentligen botaniserat allt för mycket i bandets släpp de senaste åren.

Lordi som band är ett välslipat gäng och nu hade man tydligen med sig en ny gitarrist, som jag tycker var riktigt bra och hade sjukt bra gitarrsound. Det blir onekligen lite surrealistiskt att recensera ett gäng figurer, som spelar någon roll av skräck/fantasi show. Lordi himself, skrockar på och påstår att han använder de få svenska ord han kan i mellansnacket men vi som är lite äldre vet att finska ungdomar en gång i tiden var tvungna att studera svenska i skolan. Faktum att i början så känns det lite stelt och tempofattig och det märks att resten av bandet hellre lirar låtar än att behöva genomlida mellansnacket.


Faktum är att det skulle också bli bättre när Herr Lordi gick ifrån att bara kraxa till att faktiskt sjunga som karl kan när han sätter den sidan till. Den enorma mängden låtar som bandet öst ur sig på senare tid och det i kombination med en ganska rejäl backkatalog måste innebära angenäma problem att bestämma vad man ska spela på ett set som sträcker sig strax över en timme. När man öser på med låtar som Would You Love a Monster Man, Blood Red Sandman, Devil is a Loser, Who’s Your Daddy och självklart Eurovision vinnaren Hard Rock Hallelujah, så är det här riktigt kul att både se och lyssna på. Mr Lordi springer runt med likdelar, rykande kranium, och någon minivariant av Rammsteins rökpenis. Det hela är ganska harmlöst och småtöntigt och jag fascineras än en gång över att bandet faktiskt vann Eurovision!

Betyg: 3,5/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT