LIVERECENSIONER 2023
Inga inlägg hittades.
INTERVJUER 2023
POPULÄRA LIVERECENSIONER
FESTIVALNYHETER
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Rage – Sweden Rock Festival 2022-06-11

Tyska Rage spelade kl. 16:00 på Silja Stage under den avslutande lördagen. En spelning på Silja Stage vid den tiden innebär när det är soligt och fint väder att många ligger och halvslumrar i slänten framför scenen och njuter av musiken och så var även fallet den här dagen. Vi var rätt många där i slänten och eftersom man ser scenen så bra därifrån stannade jag kvar där under hela konserten.

Rage är ett band som jag lyssnat på en hel del genom åren då deras hybrid av melodiös thrash och power metal tilltalar mig. Bandets grundare och huvudman, sångaren och basisten Peavy Wagner, är dessutom grymt duktig på att snickra ihop fina refränger som lätt sitter kvar i skallen. De öppnade med titellåten från senaste plattan Resurrection Day. En platta och låt som för övrigt är väldigt bra. En annan platta som är bra är End of All Days och från den framfördes titellåten och “Higher Than the Sky” vilka båda tillhör bandets bättre låtar. Av äldre låtar dök även “Black in Mind” upp. Självklart spelades även “Don’t Fear the Winter” vilken nog är bandets mest kända låt. För egen del saknade jag någon låt från min personliga favoritplatta The Missing Link. De har dock släppt mer än 20 studioplattor så de har några låtar att välja mellan. Jag kan tycka att setlistan var lite trist just med tanke på hur många låtar de har släppt genom åren. Men då de håller en genomgående hög kvalitet på sina låtar blir det bra trots det.


Bandet har genom åren bytt medlemmar ett otal gånger och även pendlat mellan att vara en trio och en kvartett. För tillfället är de en kvartett och deras musikstil lider inte direkt av att ha två gitarrister på scenen. Bandet är väldigt samspelt och Peavy är på ett strålande humör och pratar flera gånger om hur mycket de har saknat att få stå på scenerna och spela för fansen.

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT