LIVERECENSIONER 2023
Inga inlägg hittades.
INTERVJUER 2023
POPULÄRA LIVERECENSIONER
FESTIVALNYHETER
hardcore superstar
Foto: Effie Trikili
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

LIVERECENSION: Hardcore Superstar – Sweden Rock Festival 2022-06-11

2022 års line-up på Sweden Rock Festival är en line-up som kanske saknar de riktigt stora headlineakterna (Guns n Roses undantaget). Men något som blivit tydligare och tydligare ju längre festivalen har gått är att 2022 på Sweden Rock tillhör de mellanstora och lite mindre akterna, som nästan uteslutande har trumfat festivalheadlinerna, vilket är något som både kan tillskrivas SRFs fingertoppskänsla när det gäller bokningar men också att de flesta av akterna varit så taggade på att få komma ut och lira.

Ett band som med åren verkligen varit Sveriges kanske största slitvargar och spelat på varenda sommarfestival sedan 2005 är Hardcore Superstar. Därför är det verkligen välförtjänt att bandets växande popularitet och många radiotimmar på bland annat Bandit Rock tagit dem ända till en av festivalens bästa speltider på den största scenen. Lägg sedan till att deras senaste skiva är deras kanske bästa på över tio år och du har ett koncept som både fungerar och går hem hos den enorma publiken framför scenen. Bandet sparkar igång med ”Catch Me If You Can” och det är som väntat fullt ställ från första sekund. I klassiker som ”Wild Boys” och ”Dreamin in a Casket” hinner bandets sångare, tillika kvällens stora behållning Jocke Berg, med att både springa ner i publiken och överallt på scenen, samtidigt som att han sjunger fläckfritt. Det är verkligen imponerande att se hur duktig han har blivit som frontman, och hade man inte vetat vilka Hardcore Superstar var så hade man kunnat tro att han spelade inför 35.000 personer varje dag. En rolig överraskning är att de nya låtarna från bandets senaste skiva, ”Abracadabra”, som exempelvis titelspåret och ”Forever and a Day”, gör sig riktigt bra bredvid klassikerna, vilket verkligen inte är en dålig sak när klassikerna är kioskvältare som ”Above The Law” och ”Moonshine”


Resten av bandet är tyvärr desto mer anonyma, och hur mycket Jocke än sliter så kan jag inte låta bli att känna att det drar ner helhetsintrycket något. Även om både Vic Zino och Martin Sandvik aldrig stått för några större utsvävningar på scen så hade konserten kunnat bli något alldeles extra om de bara hade bjudit till hälften så mycket som sin sångare. Det till trots så går det inte att säga annat att Hardcore Superstar verkligen vuxit till ett band som nu är redo att ta steget från klubbarna till arenorna, och det är extremt välförtjänt.

Betyg: 3,5/5
Bäst: ”You Can’t Kill My Rock n Roll” och ”Moonshine”.

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT