LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

LIVERECENSION: Orange Goblin – Sweden Rock Festival 2022-06-10

Medan Saxon skjuter ut sina smattrande gitarrslingor i ”Motorcycle Man” och ”Denim & Leather” från Festival Stage på fredagskvällen så är det en tapper skara som samlats framför Silja Stage för att bevittna ett annat band från England bjuda in till en dryg timme av öronbedövande Heavy Metal (om än tyngre och hårdare än sina äldre kollegor), nämligen Orange Goblin. Bandet, som är från London tillhör ett av de främsta namnen inom Stoner/Heavy Metal genren, och trots den något missgynnande speltiden så är det ett taggat band som sparkar igång med duon ”Scorpionica” och ”Sons Of Salem” till de samlade fansens stora glädje. 

Det märks att de är ett rutinerat live-band som står på scenen denna kväll. Redan stenhårda låtar som ”Rise Up”, ”Sons of Salem” och ”The Filthy & The Few” får här ett extra sväng och driv, och i käftsmällarna ”Acid Trial” och Motorhead-doftande ”Renegade” (tillägnad Lemmy) är det omöjligt att inte ryckas med och sträcka näven upp i luften. Rent scennärvaromässigt så finns det heller inget att klaga på. Hela bandet skiner av en genuin glädje av att stå på scen, något som kan verka självklart men som faktiskt gör extremt mycket för att få igång publiken. Framförallt sångaren Ben Ward framstår trots sin enorma kroppshydda och sin blytunga röst som en stor hårdrocksnallebjörn vars ögon lyser upp varje gång han ser ut över publikhavet.


Årets festival har dessvärre präglats av ständiga ljudproblem, någon som även gäller under Orange Goblins konsert. Även om ljudet inte strular och lägger av helt så är sången på tok för låg och det blir emellanåt extremt grötigt, vilket gör att de flesta låtarna blir en enda bassörja. Det kanske till viss del tillhör genren, men det blir trots allt något som lägger lite av en dämpande, blöt filt på något som, trots att det fortfarande är utan tvekan bra, hade kunnat vara så mycket bättre. 

Betyg: 3/5

Annons:

Bäst: ”Renegade” och avslutande ”Red Tide Rising”

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT