Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
LIVERECENSIONER SRF
POPULÄRA LIVERECENSIONER SRF
INTERVJUER SRF
ALLA NYHETER
hexed
Foto: Evelina Szczesik

Liverecension: Hexed – Sweden Rock Festival 2022-06-09

Vill man vara ett metalband från universitetsstaden Uppsala så får man slita oerhört hårt. Någon musikscen existerar inte i stan och att då göra sig ett namn kräver bra låtar och en lysande produktion. Bandet har gått från klarhet till klarhet och nu var frågan om man skulle fixa det även live och inför en storpublik. Att i sin premiär på SRF då få teknikstrul måste vara en mardröm men en kvart efter utsatt tid så äntrade bandet scenen.

När introt slutar så tar maffiga Obedience och det är en galet svårsjungen låt som Tina Gunnarsson bemästrar fint. Sånt imponerar och man hörde ett sus genom publiken. Att bli imponerad musikaliskt är alltid en häftig upplevelse och trots konkurrensen av Accept på den stora scenen så kom fler och fler in i Rocklklassikertältet, som numera är rätt stort. Med bara en skiva i bagaget Netherworld så blir det givna valet att det är det som presenteras.


Tingeltangel syntarna i Roots får mig att tänka på tidiga Evergrey (som i mitt tycke blivit lite väl pompösa) och jag imponeras att bandet verkligen ger allt i inledningen. Har man bara en platta så kan man göra det enkelt för sig och spela i den ordningen eller kasta om det hela. Det är väl rätt häftigt att det gifta paret Gunnarsson har den goda smaken att ge Oceans ger oss i publiken en andstund.

Vi bjuds på tvärfärska spåret och kommande singeln Resurrection Det lovar verkligen gott, och vi är nog många som hoppas på en ny platta inom kort. Trots den korta speltiden, strulet så visade Hexed upp sin allra bästa sida, och ljudet var genomgående bra under hela spelningen. Det är väl bara till att hålla tummarna att bandet får komma tillbaka på en större scen som dom så väl förtjänar.

Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter