ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: Dropkick Murphys – Sweden Rock Festival 2022-06-09

Finns det verkligen någon bättre stämningshöjare på festival än irländsk folkpunk? Det är få saker som kan få ett hav av hårdrockare att bjuda upp grannen och fullkomligt dansa häcken av sig. Därför är det ganska konstigt att Sweden Rock inte har bokat fler akter som spelar denna typ av folkmusikinspirerad punk, så kallad Celtic Punk, speciellt när det uppenbarligen funkar så bra. I alla fall om man ska döma till det dansgolv som gräset framför Rock Stage förvandlas till när Dropkick Murphys slår in dörren och ställer skåpet mitt i vardagsrummet med ”The Boys Are Back”!

Bandet från Boston, Massachusetts behöver för den inbitna rockfantasten ingen närmare introduktion. Sedan 1996 har bandet levererat Celtic punk av högsta snitt, och kanske framförallt tack vare sin medverkan i Martin Scorceses film ”The Departed” har bandet vuxit till kanske det största bandet i sin genre. Men det är inte bara som filmsoundtrack som bandet gör sig bäst, utan tack vare urstarka trallvänliga punklåtar som ”Queen Of Suffolk County” ”L-EE-B-O-Y” och (den för kvällen bästa låten) ”Blood” så är Dropkick Murphys ett liveband i världsklass, vilket de verkligen visar under konsertens gång. 

Som jag har nämnt i tidigare recensioner från festivalen så kan artister ibland göra misstaget att fokusera för mycket på nytt material och glömma att spela klassikerna. Som tur är vet sångaren Ken Casey, gitarristen James Lynch och resten av Dropkick Murphys vikten av att blanda friskt under en festivalspelning och konserten är, med låtarna som ovan som exempel, ett pärlband av hits som spänner över en hel karriär. När avslutningen med platinasingeln ”Shipping Up To Boston” kommer så kan bara kontentan bli att Sweden Rock borde boka fler band inom denna genren, för fy tusan vad bra det fungerar under torsdagskvällen. 

Betyg: 4/5

Bäst: ”Blood” och ”Queen of Suffolk County”

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER