LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

LIVERECENSION: Alestorm – Sweden Rock Festival 2022-06-09

Varje festival behöver ett fåntrattband som spelar tidigt på dagen för att få igång publiken. De självutnämnda fånarna i Alestorm är ett band som passar perfekt för att fylla det syftet. Att de dessutom är rätt bra gör inte saken sämre. Tyvärr led de av ljudproblem genom hela konserten men från min plats framför scenen var ljudet ändå ok så det störde inte mig så mycket. Längre bak i publikhavet hade det dock vad jag fick höra varit riktigt illa.

När Christopher Bowes och hans pirater spelar låtar som “Mexico”, “Drink” och “Fucked with an Anchor” når allsången enorma höjder. Låtar som “Alestorm”, “Shipwrecked” och “Pirate Metal Drinking Crew” funkar också bra live. För min del får de gärna hoppa över att spela både “Hangover” och “Tortuga” då de rent ut sagt är dåliga men åtminstone “Hangover” får stort bifall av publiken så den fyller väl sitt syfte i setlistan ändå. Vi fick även bevittna livepremiären av “Magellan’s Expedition” och “P.A.R.T.Y.” från kommande plattan Seventh Rum of a Seventh Rum. Att avsluta spelningen med att klämma in “Shit Boat (No Fans)” sist var en fin liten extra touch.


Endast Alestorm kommer undan med att som hårdrocksband ha en gigantisk uppblåsbar gummianka på scenen och endast Alestorm kan få en hel publik att stå och pengar finger västerut mot Norge. Det sistnämnda inför “The Sunk’n Norwegian”. Det var en stabil spelning men inte mer än så. Jag saknade dock “1741 (The Battle of Cartagena)” som de gott kunde ha spelat i stället för de två tidigare nämnda bottennappen till låtar.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT