LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
bonafide
Foto: Bonafide – Facebook
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Liverecension: Bonafide – Sweden Rock Festival 2022-06-08

Det vore onekligen lite missvisande att kalla Bonafide för Sweden Rock Festivals husband men för mig så kommer Fill Your Head With Rock vara för evigt förknippad med SRF och därmed Bonafide med. Backen framför Silja Stage är fullständigt packad med folk. Bandet bjuder på Classic Rock, och man har skrivit in sig i publikens hjärta och att många ville se bandet borde väl inte vara någon skräll. Den här gången så fick man dock duellera med Göteborgska Evergrey vilket kanske var lite surt i planeringen från SRF.

Bonafide har det rätta gunget och man kan välja på att stå längst fram och röja eller lugnt sätta sig i gräset med en öl och bara njuta av AC/DC osande rock. Pontus Snibb uppklädd i röd skinnjacka dagen till ära, har grym rutin och vet hur man för sig på en scen och bandet i nuvarande uppsättning har spelat tillsammans i nästan tio år. Just Pontus Snibb publikkontakt och klockrena röst är bandets största behållning även om Anders Rosell, Martin Ekelund och Niklas Mattson gör klart godkända insatser.


Bottle of Jack, Hard Livin’ Man och Dirt Bound gör verkligen grundjobbet och jag kan tycka att Bonafide kan skatta sig lyckliga över det faktum att man får spela den första dagen när entusiasmen är stor i publiken och ingen är sliten efter fyra dagars festande och många, många timmar av att stå framför en scen. 50 Cent Millionaire symboliserar för mig den boogie woogie rock Bonafide presenterar och man förstår att bandet har en genuin kärlek till den musik man älskar.

Som betraktare kan det dock bli lite enahanda där man står och stampar foten i myllan, och att det svänger ju katten räcker tydligen inte till då man funderar på vilket nästa band blir och om det kanske borde vara dags att äta något snart. Det här låter fruktansvärt att man kan få fundera i dessa banor när ett hårt kämpande musiker rockar röven av publikhavet med Dog och Too Fired Up. Inser att det är orättvist mot bandet och med Fill Your Head With Rock så har Bonafide cementerat sin plats i Sweden Rocks historia för alltid. Jag kanske är otålig denna första festivaldag, och skulle vilja ha lite mer fart på scenen och mer upptempo låtar. Langosdoften ligger tung vid nydöpta Silja Scen när Pontus Snibb och gänget lämnar scenen, och vi tackar för en rejäl dos klassisk rock.

Betyg: 3/5

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT