Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
LIVERECENSIONER SRF
POPULÄRA LIVERECENSIONER SRF
INTERVJUER SRF
ALLA NYHETER

LIVERECENSION: Overdrive – Sweden Rock Festival 2022-06-08

Åttonde juni 2022 är man efter tre långa års väntan äntligen tillbaka i Norje och Sweden Rock. Gårdagens monsunregn när vi körde hit har bytts ut mot strålande sol och allt känns bara bra. Jag inledde årets festival med att se Overdrive som är ute på en kombinerad 40+2 årsjubileum och avskedsturne. Banded kommer att göra spelningar året ut och sedan lägger de ner.

Overdrive är ett av de många band man (jag i det här fallet) tycker är riktigt bra när man hör dem men man tar aldrig riktigt tag i att lyssna ordentligt på dem. Jag har därför ingen större tidigare relation till bandet. Både jag och den relativt stora publiken uppskattade äldre låtar som Heart of Stone och Breaking Out från plattan Metal Attack bäst. Jag gillar när hårdrock and gör egna versioner av pophits. Overdrives version av Fridas I Know There’s Something Going On funkade riktigt bra.


Bandets ena gitarrist, Janne Stark, har nog de flesta svenska hårdrockare hört talas om. Han visade att han förutom att vara författare av hårdrockencyklopedier även är riktigt duktig på att lira gitarr. Bandet såg ut att ha roligt på scenen och publiken uppskattade deras traditionella hårdrock.

I början tyckte jag att ljudet var lite så där men det rättade till sig rätt snabbt. Det är väl egentligen det enda jag har att anmärka på. Kort sagt en stabil spelning som inte stack ut åt något håll.

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter