ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

LIVERECENSION: Art Nation – Sweden Rock Festival 2022-06-08

Solen i ansiktet, doften av älgkebab och smaken av en kall öl på väg ner i strupen innan man får sitt festivalband och kan gå in genom entrén. Finns det en bättre känsla i världen? Det får vara upp till er läsare, men efter 3 års avsaknad från allt vad live-musik och framförallt festival heter, så är det verkligen en fröjd både för ögon och öron att Sweden Rock Festival är tillbaka. 

Det är inte bara själva festivalen och alla dess besökare som återkommer och återförenas efter en tids frånvaro. Andra bandet ut för dagen, svenska Art Nation har även de återförenats. Även om bandet aldrig har lagt av så har det varit ganska tyst från dem de senaste åren. Den ständige motorn Alexander Strandell har använt tystnaden till att återförenas med originalmedlemmen Christoffer Borg. Något som enligt bandet själva har lett till nytändning, och efter att ha bevittnat bandets spelning på Sweden Stage i solgasset så går det inte att göra annat än att hålla med. 

För är det något som kan få symbolisera den dryga timmen av melodisk hårdrock så är det ren och skär spelglädje. Det fullkomligt lyser om Alexander, Christoffer och de övriga medlemmarna och i inledande trion ”The Real Me”, ”Wage War Against The World” samt AoR-doftande ”3000 beats” visar bandet att man efter pandemins tystnad fortfarande har något att komma med. Spelningen är en uppvisning i hur melodisk hårdrock anno 2022 borde låta, och att setlisten nästan uteslutande består av låtar från de två första skivorna ”Revolution” och ”Liberation” är ett vinnande koncept, då det är på dessa alster som bandets starkaste kort finns. 

Det enda som jag kunde önska är att Art Nation borde förlita sig lite mindre på backing tracks och istället våga stå ”utan hjälp”. För som musiker, speciellt i eminenta avslutande ”Need You To Understand” samt ”All In” är de så pass bra att de verkligen inte behöver hjälpen.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER