ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

HIGHWAY TO HELLOWEEN – Sprudlande energi när de gästar Bryggarsalen

Thundermother1-480

Det är en regnig och dimmig allhelgonnalördag när Highway to Helloween går av stapeln på Bryggarsalen i Stockholm. Det är andra gången som jag besöker detta evenemang och jag har stora förhoppningar på hela kvällen. ”Highway to Helloween” arrangeras av ACDCMACHINE, en intresseförening för AC/DC och deras svenska fans.

Första band ut denna kväll är Stockholmsbaserade Heavy Tiger. Sist jag såg bandet var på Bråvalla Festival i somras, då de HeavyTiger1 200lämnade ett minst sagt minnesvärd intryck med sin ösiga musik och sprudlande scennärvaro, något som inte minst visades även ikväll. Tre unga damer, med likadana kläder (så himla snyggt med loggan broderad på jeansjackorna!) och influenser av Runaways, KISS och inte minst AC/DC kan bara inte sitta fel! Att de dessutom valde att köra AC/DCs ”Problem Child” kvällen till ära, förtjänar en extra guldstjärna. (8/10)


Utstallning1 200Denna kväll, förutom alla band som spelar, gästas även Bryggarsalen av en unik fotoutställning bestående av bilder från AC/DC och Geordies Skandinavienbesök under 70-talet. Ett gäng fantastiska bilder som aldrig tidigare visats är något som ingen av besökarna missar att se.

Nästa band på scen är Dynamite från Växjö. Dessa grabbar vet hur man låter som AC/DC och tvekar inte heller att visa det. Med en debut som släpptes i maj och massvis av spelningar i Sverige, når de Bryggarsalens scen denna lördag. Bandet vet hur man når ut till sin publik, de har en enhetlig image och det finns eld (det är coolt med eld!) men musikmässigt… nja. Jag har hört det här förut och det är inget jag direkt imponeras av hur mycket jag än vill. Bokningen känns klockren med tanke på bandet som hyllas ikväll men tyvärr föll Dynamite inte mig i smaken. (5/10)Dynamite1 200
Mellan banden bjuds vi av musik i samma anda som bandet som hyllas ikväll och att den dessutom kan avnjutas med en kall AC/DC-öl (som för övrigt smakade förvånansvärt gott!) eller vin är den perfekta lördagskvällen i ett nötskal. Snacka om genomtänkt!

Thundermother2 200Tredje och sista band denna kväll är tjejbandet Thundermother. Fem tuffa brudar med attityd intar scenen och deras sprudlande energi fyller hela lokalen. De här tjejerna vet vad det krävs för att fånga publikens hjärtan och med deras scenvana lämnar de ingen oberörd. Tjejerna vet vad de pysslar med och influenserna lyser igenom tydligt dock utan att lämna negativa spår. Med sin tekniska skicklighet och charmiga utstrålning är Thundermother ett band som vi definitivt kommer se mer av i framtiden för dessa ”girls verkligen got rhythm”. (9/10)

Kvällen har tyvärr nått sin slut något som också bekräftas när det sista som återstår är prisutdelning till bästa utklädnad. Precis som evenemangets titel avslöjar, var detta en kväll inte bara i AC/DCs tecken, utan också helloweens. Med många nya intryck och efter en mycket trevlig kväll beger jag mig hemåt i den dimmiga lördagsnatten. 

Foto och text: Effie Trikili – Rocknytt.net

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link