ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

STHLM THRASHFEST – en mycket trevlig afton i storstan

Steelwing 13480

Sthlm Thrashfest
Datum: 12 oktober 2013
Plats: Bryggarsalen, Stockholm

Det är en kall lördagskväll i oktober då STHLM THRASHFEST bjuder in till en helkväll med thrash-metal på Bryggarsalen. Men låt oss ta det från början: när vi på väg till Bryggarsalen diskuterar kvällens förväntningar är vi båda överens om att thrash metal är lika med patronbälte, gympadojor och tighta jeans. Kanske en och annan tröja med avklippta ärmar också.


På vägen från tunnelbanan möts vi av en sydamerikan som nyfiket frågar om vart man kan få tag på knark här i stan. Ska man dra slutsatsen att eftersom man ser ut som en hårdrockare så knarkar man också?

Hur som helst, lokalen har ett gott rykte och trots att ölen är fantastiskt dyr så är det ett riktigt trevligt ställe med en schysst balkong där flera i publiken valt att sitta och avnjuta banden som spelar.Septekh 6200

Vårt starkaste intryck från kvällen är att trots namnet Sthlm Thrashfest, så var det inte mycket thrash vi bjöds på. Musiken lutade mer åt dödsmetal-hållet och det var endast näst sista bandet, VÖRGUS, som faktiskt spelade thrash metal med allt vad det innebär. Men, vi är väl lite gammalmodiga av oss kanske.

Trots detta så är det riktigt kvalitativ musik vi bjuds på och banden ger allt på scenen. SEPTEKH äntrar scen med ett udda intro men visar sig imponera med sin teatraliska framtoning och det blir riktigt intressant när bandet tar upp stråkar på scenen (något man inte riktigt förväntar sig), vilket ger en lyckad effekt.
Sterbhaus 7250
Efterföljande band, STERBHAUS, har också tänkt på showen med en genomtänkt image och imponerande scendekor bestående av bl.a. två stora skelett på scenen med lysande ögon, vilket kastar ett tufft ljus över deras annars ganska enformiga dödsmetal.

VÖRGUS är nästa band att ta över. Som tidigare nämnt är de första bandet för kvällen som faktiskt någorlunda stämmer in i thrash-genren. Detta är dessutom en spelning av historiskt betydelse då sångaren och basist, Nenne Vörgus stod för sista gången på scen tillsammans med resten av bandet. Dessutom presenterade bandet en ny medlem som bär fanan vidare tillsammans med resterande bandmedlemmar.Vorgus 8150

Sist men inte minst, kom kvällens höjdpunkt i form av STEELWING. Bandet har turnerat utomlands en hel del och nu var det dags för en efterlängtad spelning på hemmaplan. Steelwing har en energi som strålar på scen och imponerar stort, ett helt klart grymt avslut på denna kväll. Steelwing spelar heavy metal, något man i första hand förväntar sig ska avsluta en thrash metall kväll men bandet lyckats med detta med bravur. 

Steelwing 15250Efter en fullspäckad kväll med många nya intryck att smälta beger vi oss hemåt. Denna kväll var kanske inte riktigt vad vi hade förväntat oss från början men den lämnade inte oss oberörda och vi är väldigt glada över att få tagit del av detta! Nu blickar vi framåt och ser fram emot nästa omgång av Sthlm Thrashfest!

Text: Effie Trikili & Calle Englund
Foto: Effie Trikili – Rocknytt.net

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter