ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Fredrik Strage-“Strage on stage” – The Crypt, Linköping 2022-03-18

Fredrik Strage är en av landets bredaste rockjournalister och skriver om allt från Black Metal till råsynt. Alltid med samma glöd och passion men att ta sig från spalterna till scenen – låter det sig göras. Rocknytts Jerry Prütz ser en föreställning som är nördig, rolig och lite lärorik.

Flera av landets bästa pop och rockjournalister kommer från Linköping som jag själv. Huruvida jag är en av dem ska vi lämna därhän men Jan Gradvall och Fredrik Strage är definivit några av de vassaste pennor vi har i landet. Nu har alltså Fredrik Strage tagit ordkonsten från DN och TV4:s soffa till The Crypt i hans gamla hemstad Linköping. The Crypt hette förut Grottan och här har jag sett band som Ebba Grön, Stålfåågel, Ghost och Lädernunnan gav mig tinnitus där 1991. Kort sagt, stället är klassiskt.


“Strage on stage” är rolig, smart och härligt nördigt. Redan den briljanta filmen om hur och var Fredrik Strages uppväxt med text av Tomas Seltzer, mer känd Happy Tom i Turbonegro (som han också läst in) och “All my friends are dead” som intro har han mig.

Annons:

Sedan blir det, otippat nog, snack om Allman Brothers, Depeche Mode, Black Metal – loggor och historier i högt och lågt. Det är underhållande och folkbildande på samma gång. Det bor ju en liten skollärare i varje riktigt bra rockjournalist som bekant.

Det pratas om fans, hip hop, hur vidriga Hov1 är och vi får äntligen se en bild på hans polare “Hipster – Christoffer” en man jag knappt trodde existerade.

Fredrik lär oss hur man möter en rockjournalist och ger oss en fras som alltid funkar när nån vill veta vad vi tycker om Beat Meat Manifesto, At The Gates eller Sabaton. Vilken? Se efter själv för den här föreställningen vill du inte missa om du är det minsta intesserad av rock n roll.

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT