ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Bullet – Hell Yeah Rock Club, Palatset, Linköping 2022-02-26

Vi lever i en värld där det känns som att extremerna avlöser varandra på löpande band. Vi har precis gått igenom en två år lång pandemi som satte käppar i hjulen för alla oss som älskar hårdrock och nu faller bomber över Europa på ett sätt som vi inte sett sedan andra världskriget. Världens och Europas öde är osäkert. Men mitt i all osäkerhet så kan man ändå hitta något som står lika säkert som berget. Jag talar givetvis om Bullet och deras tvärsäkra bredbenta jävla heavy metal. 

Efter att ha gått två år utan att ha varit på en hårdrockskonsert så måste jag säga att det är en smått euforisk känsla som infinner sig när jag ramlar ner på Palatset och den eminenta Hell Yeah Rock Club. För vad är hårdrockare utan livemusik på svinhög volym som upplevs tillsammans i en ölindränkt dimma? Precis hur mycket jag saknat den känslan blir självklart där Hell Hofer och hans mannar sparkar igång heavy metal partyt med stenhårda trion ”Speed and Attack”, ”Ain’t Enough” och ”Rogue Soldier”. För det finns få band från Sverige som verkligen kan få igång partykänslan på samma sätt som Bullet, det vet alla som har hört ”Turn It Up Loud” eller ”Rolling Home”.  Publiken verkar hålla med mig och trots att det inte är slutsålt så känns det nästan som det med tanke på ljudvolymen. 

Har man sett Bullet förut så vet man vad man får. Det är en signum för kvalitet men det kan också göra att det blir lite förutsägbart. För setlisten är nästan helt identisk med den som de har kört sedan de släppte senaste skivan ”Dust To Gold” 2018. Även om de flesta hitsen är där och publiken inte verkar ha några problem med det så kan jag ändå inte låta bli att känna att det hade varit roligt om de vågade ta ut svängarna lite mer och damma av några av guldkornen som trots allt finns i deras katalog. Den enda lite mer obskyra låten, som förövrigt sitter som ett pungslag på en nazist, vi bjuds på denna afton utöver hitsen är ”Leather Love” från bandets debut. 

Jag har i mina tidigare recensioner av bandet konstaterat att de är bäst i Sverige på Heavy Metal. Trots två års pandemi och att detta kanske inte är bandets bästa spelning så skulle jag vilja påstå att de fortfarande är det. För det finns ta mig tusan inget som förkroppsligar heavy metal och andas den här euforiska ungdomskänslan som vi alla är ute efter (ni vet den när man drar på sig skinnjackan och knäpper den första Tuborgen på förfesten?) som ”Dusk Til Dawn”. 

Betyg: 3,5/5
Bäst: ”Dusk Til Dawn” och ”Leather Love”
Datum: 2022-02-26
Plats: Palatset, Linköping
Publik: Inte slutsålt men helt klart godkänt mängd människor

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER