ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

WOLF – Liverecension från Sabaton Open Air, 2013-08-16

wolf-thord-pettersson-rocknytt01

Band: Wolf
Plats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2013-08-16
Speltid: 45min
Betyg: 7/10
Bäst: Evil Star
Sämst: Dagsljuset, festivalers förbannelse

Jag ha sett Wolf en gång tidigare, närmare bestämt i Örebro, då de var förband åt Hammerfall på Metallsvenskan 2009. Så det var verkligen ett kärt återseende för min del. Det har ju varit ganska tyst om bandet ett tag, men jag hoppas att saker börjar rulla på igen och att det snart dyker upp en ny platta, för WOLF behövs verkligen!

Spelningen var riktigt bra, men det känns som bandet gör sig ännu bättre på en lite mindre scen och i klubbmiljö, då kommer det fulla potentialet fram helt enkelt. Att de sedan drog en liten nitlott, när de hamnade på Main Stage, hjälpte ju inte heller till att göra spelningen bättre. Då ljudet som jag redan nämnt i tidigare recensioner, var aningen svajigt. Men de drabbades definitivt inte värst av detta, utan de hade lite flyt trots allt.

Det märktes på bandet att de hade kul på scenen och sådant smittar ju av sig på publiken, som förövrigt var relativt månghövdad. Låtvalen kan man inte opponera sig emot heller, utan de flesta låtarna som jag ville höra fanns med. Fast det hade varit kul att hört någon låt från första plattan, det kan jag inte sticka under stolen med.

Setlist:

01. Intro
02. Hail Caesar
03. Full Moon Possession
04. Voodoo
05. Steelwinged Savage Reaper
06. Skull Crusher
07. Evil Star
08. The Bite
09. Venom
10. Speed on

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER