ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ELVENKING – Liverecension från Sabaton Open Air, 2013-08-16

elvenking02-thord-pettersson-rocknytt01

Band: Elvenking
Plats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2013-08-16 Speltid: 45 min
Betyg: 7/10
Bäst: Entrén var ju så där “ostigt” cool
Sämst: Hade gärna hört fler låtar från “The Scythe”

 

ELVENKING är ett sådant här band som levt lite i “marginalen” hos mig. De har gjort 3st bra album och presterat några bra låtar på resten av släppen. Så låt oss säga att mitt intresse för att se dem live, var lite så där lagom svalt. Tänkte till och med skippa deras spelning ett tag och vila upp mig inför senare “bravader”. Jag kan säga att jag är glad att jag tänkte om, för bandet gjorde ett riktigt bra intryck på mig! Fast jag köper inte riktigt att de kallar sig “Pagan”, men det är en annan historia. Sångaren Damna som är relativt anonym, men inte alls dålig på skiva, var faktiskt snäppet bättre live.

 

Tycker det var jättebra att de skippade det mera tillbakalutade materialet de gjort genom åren och körde det med lite “drag under galoscherna” istället. Spelningen fick på detta vis det rätta flytet och jag kan faktiskt inte säga att jag direkt saknade något, de gjorde det bästa som de kunde göra enligt mitt tycke.

 

Att betyget inte blir högre, beror enbart på att jag inte är helt frälst i bandet och av deras låtar. Förresten jag kan ändå tycka det var lite konstigt, att de inte spelade mer än en låt från deras, i mitt tycke bästa album “The Scythe”.

Setlist:

01. Trows Kind
02. I Am The Monster
03. Runereader
04. The Loser/To Oak Woods Bestowed
05. Pagan Purity
06. The Divided Heart
07. Through Wolf´s Eyes
08. Neverending Nights
09. Outro: A Song For The People

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER