ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

CRYSTAL VIPER – Liverecension från Sabaton Open Air, 2013-08-17

crystal-viper-logo
Artist: Crystal Viper
Plats: Rockstad:Falun (Falun Stage)
Datum: 2013-08-17
Betyg: 3/10

De inblandade i festivalledningen i Falun har förmågan att boka band som tidigare aldrig spelat i Sverige. För två år sedan var det Hell och Van Canto. Förra året var det Crimson Glory (fantastisk spelning) som debuterade på svensk mark. När vi skriver augusti 2013 så är det bland andra Powerwolf och Crystal Viper som gör debut som liveakter i Sverige.


Det utlovade regnet (det kom natten till lördag i stället) höll sig borta och denna lördagseftermiddag sken solen över Lugnet. På utlovad tid klockan 14.15 intog Crystal Viper scenen och den halvtimme man fick på sig bjöd på ett härligt tempo där musiken verkligen stod i fokus. Bandet som har sin hemvist i Katowice, Polen frontas av sångerskan Marta Gabriel och energin hon har smittar av sig på både övriga medlemmar och den relativt lilla publik som samlats framför scenen. Sett till det musikaliska så kommer spelningen inte gå till historien som det bästa jag sett utan det blev mer som att jag prickade av ytterligare ett band jag sett live.

Crystal Viper ska dock ha all cred för att man inte kompromissar utan man kör Heavy Metal konceptet fullt ut med V-formade gitarrer och naturligtvis massor av riffande. Tyvärr räcker det inte fram i min värld och det beror på att materialet inte håller hela vägen.

Fråga: Var sjutton är “Gladiator, Die By The Blade”?

11 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter