ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

TAD MOROSE – Liverecension från Sabaton Open Air, 2013-08-15

tad-morose-thord-pettersson-rocknytt

Band: Tad Morose
Plats: Sabaton Open Air
Datum: 2013-08-15
Speltid: 30 min
Betyg: 8/10
Bäst: Spelglädjen
Sämst: Tjatar ofta om kort speltid, men de förtjänade mer tid.

Det var med en spänd förväntan, som jag ställde mig framför scenen. Äntligen skulle jag få se TAD MOROSE live! Jag kommer fortfarande ihåg den totala glädjen jag kände, när jag hörde plattan “Leaving The Past Behind” för första gången. Det är nu hela 20 år sedan och den kärlek som jag ögonblickligen kände för bandet, har varit stark ända sedan dess.


Jag hade ju mina farhågor, att det kunde vara lite taffligt och ovant för “gubbarna” att stå på scen. Men det fanns inte uns av ringrostighet hos bandet och spelglädjen verkade vara total. Nya sångaren Ronny Hemlin, har allt som jag tycker en komplett metalsångare ska ha. Han har gjort ett enormt bra jobb på de STEEL ATTACK-plattor han medverkat i och han visade i Falun, att rösten håller minst lika bra live.

Annons:

Tycker det var ovanligt mycket publik för att vara första bandet som spela på torsdagen, men det bevisar bara att det är fler än jag som gillar bandet. Låtvalen kan man heller inte klaga på och jag tycker det var bara bra, att de inkluderade 2st nya låtar (“Beneath The Veil Of Crying Souls” och “Ares”) i den sorgligt korta setlistan. Hade bandet inte haft ett 10 år långt skivuppehåll, så hade de med säkerhet fått spela mer än de ynka 30minuter de fick. Men jag hoppas detta ändras när nya plattan Revenant (släpps i november) sett dagens ljus. Avslutande trion med Anubis i spetsen, är inget annat än ren eufori för en hårdrockare som mig.

Ps: det var fasligt vad lik Wolf Hoffman, Christer “Krunt” Andersson har blivit på den senare tiden.

Setlist:
01. Unwelcome Guest
02. Servant Of The Bones
03. Beneath
04. Ares
05. Anubis
06. Matters Of The Dark
07. No Mercy

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT