ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

KORPIKLAANI – Liverecension från Sabaton Open Air, 2013-08-17

korpiklaani-thord-pettersson-rocknytt

Band: Korpiklaani
Plats: Rockstad: Falun (Falun Stage)
Datum: 2013-08-17
Betyg: 4/10

Mitt förhållande till det finska bandet Korpiklaani har varit lika med noll om jag ska uttrycka mig milt. Det enda som jag med säkerhet kan säga att jag hört tidigare är låten “Keep On Galloping” från plattan “Korven Kuningas” från 2008. Jag visste med andra ord inte ett dyft av vad jag kunde förvänta mig. Med facit i hand så ska jag i ärlighetens namn säga att jag inte kommer att springa benen av mig för att köpa bandets plattor. Musikaliskt berör bandet inte mig nämnvärt utan det som fascinerade mig var den otroliga glädje som spred sig från scenen ner till publiken.


Den förste som dyker upp på scenen är en vitklädd herre med fiol som springer fram till mikrofonen och vrålar att det har kommit finnjävlar till stan. Därefter dyker de upp en efter en och när basisten Jarkko Aaltonen äntrar scenen så är jag tvärsäker på att det är Juha Mieto som efter sin karriär som skidåkare sadlat om till basist. Jarkko ståtar nämligen med festivalens överlägset största skägg. Glädje är bara förnamnet denna fina eftermiddag på Lugnet i Falun. Publiken mår riktigt bra och bandet pumpar på med sin folkmetal och det som slår mig är det faktum att detta funkar hur bra som helst på en svensk hårdrocksfestival 2013.

Annons:

Som helhet så berör bandets spelglädje mer än materialet de framför och talande för hela spelningen är det faktum att ett flygplan modell mindre mitt under spelningen flyger över festivalområdet. Vad som står på flygplanet? Lapin Kulta naturligtvis.

Foto: Thord Pettersson – Rocknytt

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT