ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

BULLET – Liverecension från Getaway Rock Festival, 2013-08-10

bullet-srf-2013-annicka-nilsson-rocknytt.net01

Datum: 2013-08-10
Plats: Getaway Rock Festival
Betyg: 8/10


 
Om jag inte har räknat helt fel så var det här min tionde eller elfte spelning med Bullet och om det är någonting man vet att man kan vänta sig när man ser Bullet så är det en orgie i hårdrocksklyschor. Det är volym som blir högre och högre, det är poser från hårdrockens ABC och det är pyroteknik i mängder. Den sistnämnda ingrediensen i detta recept på välsmakande hårdrock uteblev dock denna kväll, då Gasklockan som Bullet spelade i nämligen är en k-märkt byggnad och således får ingen pyroteknik användas där inne. När jag pratade med en av vakterna innan spelningen informerade han mig om att Bullet tydligen blivit lite sura över detta, vilket också mer eller mindre bekräftades av sångaren Dag “Hell” Hofer när denne adresserade Bullets besvikelse över den uteblivna pyrotekniken i ett av sina mellansnack.
 
Dock måste jag säga att det inte gjorde så mycket alls att bandet inte kunde smälla på med pyro på samma vis som de brukar. Bullet visade att de är ett så pass kompetent band att de inte behöver så mycket mer än just sig själva och sina oemotståndliga rockdängor för att leverera en bra show. Det kändes nästan som att bandet la in en extra växel för att kompensera bristen på pyro och den svettiga frenesi samt aggressivitet bandet visade upp tog mig nästan tillbaka 7-8 år i tiden då man såg Bullet för första gången på någon liten rockklubb, även det i Gävle faktiskt om jag inte missminner mig helt.
 
Med denna nyfunna energi i kombination med ett oerhört imponerande låtmaterial med låtar som Full Pull, From Dusk Til Dawn, Rambling Man, Rebels Return och den givna konsertavslutaren Bite The Bullet kan man helt klart konstatera att Bullet verkligen inte behöver pyroteknik för att vara underhållande.

Foto: Annicka Nilsson – Rocknytt

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link