ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

NAGLFAR – Liverecension från Getaway Rock Festival, 2013-08-08

naglfar-01

Datum: 2013-08-08
Plats: Getaway Rock Festival
Betyg: 6/10

 
Torsdagens sista band för undertecknad under denna första dag på årets Getaway Rock Festival blev inga mindre än Umeås svartmetallstoltheter Naglfar. Bara i år har jag sett denna sataniska pansardivision inte mindre än fyra gånger, så jag känner att jag börjar bli mer eller mindre expert på bandet vid det här laget. Det som slår mig först just denna kväll är att ljudet tyvärr lämnar en hel del övrigt att önska. Dels hörs Kristoffer “Wrath” Olivius sång väldigt dåligt till en början och även den mer riffande gitarren är i princip obefintlig. Den gitarren som spelar slingor lät bättre, men när det skulle fläskas på och riffas dog ljudet ut tämligen omedelbart, vilket medförde att låtar som The Darkest Road och Bring Out Your Dead saknade en stor del av den tyngd som de besitter. 
 
Trots att Naglfar som vanligt står för ett ypperligt och superproffsigt scenframträdande samt att låtarna håller allra högsta klass känns det också som att publiken har lite svårt att komma igång. Bandet gör så gott de kan för att elda igång publiken, men det vill liksom aldrig lossna. Till exempel så stod det en tjej längst fram vid kravallen och pillade med sin iPhone under majoriteten av spelningen och när publiken hellre kollar Facebook och smsar än headbangar blir det sällan så bra tryck i lokalen. 
 
Dock verkar publiken komma igång lagom till att konserten är slut, så när Naglfar väl lämnat scenen blir det plötsligt ett väldans liv och som också medför att bandet kommer tillbaka ut på scenen för ett extranummer. Jag kan dock tycka att det var lite väl sent att komma igång lagom till sista låten, så den inte så entusiastiska publiken i kombination med ljudstrul gör att betyget stannar vid en sexa, även om Naglfar själva står för en stabil insats.
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT