ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

WITHIN TEMPTATION – Liverecension från Getaway Rock Festival, 2013-08-10

GRF-Within-Temptation-janne-mattsson-rocknytt

Datum: 2013-08-10
Plats: Getaway Rock Festival
Bäst: “Shot in the Dark”
Sämst: Jag själv som valde hemresa före att se hela konserten
Betyg: Såg för lite för att kunna bedöma.

Redan med den läckra inledningsvideon “Mother Maiden” visar WITHIN TEMPTATION med all befogenhet att de är rätt band för den sena tiden. Show ska det vara, något som DEEP PURPLE ett par timmar tidigare förkastat som en usel idé. När konserten sedan exploderar igång med en av 2011 års absolut bästa låtar,”Shot in the Dark”, är lyckan stor både hos undertecknad och publik.

Fantastiska Sharon den Adel, som tonat ner det gothiska något ofantligt mycket och nu sjunger mycket poppigare, är den som stjäl hela showen. Hon placerar resten av bandet i andravagn, en vagn de tyvärr också verkar trivas i då ingen av de fem grabbarna i bandet verkar speciellt pigga på att ta något utrymme. De efterföljande “In the Middle of the Night”, “Faster” och “Fire and Ice” plockas även de med, alla från “The Unforgiving” (2011) som med råge passerat bandets klassiska debut “Enter” (1997) som favoriten med bandet.

Efter “Stand My Ground” är det tyvärr dags för mig att ge upp då skjutsen hem inte orkar med mera. Men det var kul så länge det varade och jag antar att de som såg hela spelningen är mycket nöjda såhär dagen efter.

Foto: Janne Mattsson – Rocknytt

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER