ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

HATEBREED – Liverecension från Getaway Rock Festival, 2013-08-09

GRF-Hatebreed-janne-mattsson-rocknytt

Datum: 2013-08-09
Plats: Getaway Rock Festival
Bäst: “This is Now”
Sämst: Är det inte snudd på gubbhardcore?
Betyg: 6/10

Stor publik, ungdomlig publik, röjig publik. Är det inte underbara förutsättningar HATEBREED har inför sig så säg. Men säg mig då också varför lyfter aldrig spelningen? Är det för att Jamey Jasta (sång) vrålar fram ett “are you tired?” en gång för mycket eller är det för att solen tittar fram och en stor del av den blöta publiken hellre lapar i sig solen än Jameys förmaningar om både mosh och circlepits?
Kan det kanske vara att den enorma scenen helt enkelt inte är rätt plattform att framföra jordnära och förbrödrande hardcore på? Vad det än må vara känns det verkligen som en dålig dag på jobbet för jänkarna hur hårt de än ger sken av att jobba och slita för att få vårt blod att koka.


Att låtlistan balanseras upp väl av såväl nytt material som gamla publikfavoriter hjälper föga när de flesta, utom eliten i “026 Hardcore”, står och väntar på bandets hit “Destroy Everything”. När den väl dyker upp i slutet av spelningen är det enda jag ser ett hav av knutna nävar och lyckliga leenden som glatt vrålar med i refrängen.

Foto: Janne Mattsson – Rocknytt

0 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter