ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ICED EARTH – Liverecension från Getaway Rock Festival, 2013-08-08

GRF-Iced-Earth-janne-mattsson-rocknytt

Datum: 2013-08-08
Plats: Getaway Rock Festival
Bäst: Stu Block, -vilken röst!
Sämst: Den nye trummisen Raphael Saini är riktigt stel.
Betyg: 7/10

Till vrålhöga toner av inledande “Dystopia”, där jag kommer på mig själv med att peta in hörselpluggarna extra långt in, gör ICED EARTH entré med buller och brak. Överskreds inte decibelgränsen med flera, flera decibel här vet jag inte vad som göra det. Men nog om det!


Redan från första ton visar Stu Block att det är han som är den ultimata rösten för ICED EARTH -och då dyrkade jag ändå Tim “Ripper” Owens insats på “The Glorious Burden” och i synnerhet på “High Water Mark”. Men Stu både pekar med hela handen och förkroppsligar varenda tanke Jon Schaffer (gitarr) har för bandet med sådan självklarhet att man kan undra varför man egentligen ens brydde sig om bandet förut!

Tyvärr imponerar inte den nye trummisen Raphael Saini lika mycket. Han står för en riktigt osvängig insats, vilket drabbar “I Died For You” och “Burning Times” extra hårt. Nog för att Jon och Troy Seeles drutt-druttriff kräver precision utan dess like, men såhär stelt var det ändå aldrig med Brent Smedley.

I det stora hela är det ändå ett riktigt stadigt festivalgig ICED EARTH bjuder på, där gamla godbitar som “Dark Saga” och “Pure Evil” blandas med “nytt” material såsom “V” och den brutala “Boiling Point” som till och med kan golva den tuffaste. Tyvärr bjuds vi inte på något smakprov från den kommande skivan, men de kommande egna Sverigespelningarna lockar ändå något oerhört då ICED EARTHs tid verkligen är nu.

Foto: Janne Mattsson

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter