ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecesion: Hardcore Superstar – Frimis salonger, Örebro 2021-11-13

Hardcore Superstar är Sveriges bästa liveband. Bäst i klassen på att kombinera ren rock n roll-glädje med starka refränger och maximal publikkontakt.

Nu är det lördagskväll, slut på det förlamande struptag livescenen varit i under drygt 18 månader och folk är glada, hungriga och ölberusade. Upplagt för en lyckad kväll med andra ord.


Med sin patenterade blandning av Whitesnake och S.O.D blir det inte trist, publiken lyder sångaren Jocke Bergs minsta vink, rytmsektionen Sandvik / Andreasson är tajta som ett par V-jeans från 1975 och Malmös Randy Rhodes Vic Zino trollar med stängarna och gör högre bensparkar än vilken balettdansör som helst.

Publiken är bred, alltifrån skäggiga rockgubbar som undertecknad till tjejer födda på 00–talet. Så här, snart 25 år in i karriären har bandet lyckats behålla gamla fans och samtidigt få nya. Det är snudd på unikt.

Det som slår mig mest är med vilken vänlig respekt bandet möter sin publik med, de är lite som den där tuffa men snälla storebrorsan man vill ha, han som har alla plattor med Saxon, sladdar med moppen och dricker tyskful samtidigt som han gärna hjälper en tant över gatan och plockar upp hundbajset när han tar ut familjens hund. Kort sagt, det är killar man gillar.

De möts av ett rent stadiumvrål när det kliver av scenen och om publiken vill aldrig de ska sluta.

Vilka låtar de spelade – inte en aning – jag hade fullt upp med att headbanga. Jag skriver det igen, Hardcore Superstar är Sveriges bästa liveband.

286 Shares
Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter