ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

M.ILL.ION – Liverecension från Skogsröjet, 2013-07-27

million-skogsröjet-sebastiannorlingrauhala
Band: M.ILL.ION
Scen: Rockklassiker Stage, Skogsröjet
Datum: 2013-07-27
Betyg: 8/10

Här har vi ett på hemmaplan kriminellt okänt band. Sju kritikerrosade plattor i bagaget, turnéer med akter som MICHAEL SCHENKER GROUP och SAXON och en låt licensierad till ett NHL-spel. Likväl åtnjuter inte de “goa gubbarna” M.ILL.ION mer än kultstatus i Svea Rike, medan de rönt stora framgångar utomlands. Kanske blir det ändring på detta snart, då det två år gamla vaxet “Sane And Insanity” är något av den bästa skit i melodisk rock-väg som spelats in.

Det var ett taggat band som klev ut på Rockklassiker Stage på lördagseftermiddagen. Gamla klassiker som ‘Prisoner Of Power’ och ‘Rock N Roll Nation’ blandades med nya bitar som ‘Everyday Hero’ och ‘I Raise My Glass’. Sångaren Ulrich Carlsson hade ingen död stund på scenen, utan rörde sig smidigt som en katt. Bandmotorn BJ Laneby gav sig även hän och svingade runt basen.

Men även M.ILL.ION drabbades av den snåla speltiden. I och med att flera av deras låtar spänner långt över poplåts-gränsen, hade de bantat ner setlistan till enbart sex (!) låtar. Så fansen fick bli utan godbitar som ‘I Am Your Blood’ och ‘Under Your Wings’. Tråkigt. Men förhoppningsvis ser M.ILL.ION på en större scen och med mer speltid till förfogande inom kort.

Foto: Sebastian Norling Rauhala @ Rocknytt.net

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER