ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

SHOTGUN – Liverecension från Skogsröjet, 2013-07-26

Shotgun

Band: Shotgun
Scen: Tube Stage, Skogsröjet
Datum: 2013-07-26
Betyg: 7/10

Först och främst måste man ha klart för sig att detta inte är någon återförening av SHOTGUN MESSIAH. Då två av originalmedlemmarna tidigare tydligt aviserat sitt ointresse för ett sådant tilltag, klurade istället sångaren Zinny Zan och trummisen Stixx ut denna ekvation: SHOTGUN MESSIAH – MESSIAH + producenten, gitarristen och Zinnys gamle kompanjon Chris Laney som basvikarie + tekniknissen Rob Marcello från DANGER DANGER som gitarrist = SHOTGUN. För det andra, så är denna konsert och eventuella efterföljande dito enbart ett tillfälligt jubileumsfirande av förstnämnda kultbands debutskiva “Welcome To Bop City” och därför framförs nämnda skiva rakt av utan krusiduller.


Det man först tror ska bli en avdankad nostalgitripp, blev dock en mer angenäm upplevelse än väntat. Sveriges “glampappa” Bosse “Zinny Zan” Stagman, som mer eller mindre startade svensk glamrock med EASY ACTION och sedan banade väg för den kommande sleaze rock-boomen med SHOTGUN MESSIAH, släntrade in på scenen och körde sin “swagger” som om han fortfarande var 20 bast och lät den fortfarande välbehållna kalufsen blåsa friskt med en Carola-fläkt. Hans gamla bandkamrat Stixx skötte trumarbetet briljant. De i sammanhanget yngre vikarierna Chris Laney och Rob Marcello skötte även sina uppgifter med bravur, i synnerhet Rob Marcello spelade låtarna som om han kunde dem i sömnen.

Och även fast det ändå är en nostalgishow med ett kompetent coverband, så får man ändå en varm känsla i kroppen av att höra gamla sleaze-örhängen som ‘Nowhere Fast’ och ‘Shout It Out’ levereras med Zinnys nästintill intakta ylande stämma ovanpå det. Udda nog avslutade bandet med ‘Sex Drugs Rock ‘N’ Roll’ från bandets andra skiva. Kommer Tim Skold att kräva Stim-pengar för detta, då han sjunger på studioversionen?

Som tidigare nämnt rev bandet av skivan utan större utsvävningar med mellansnacket. I och med jubileumsfirandet hade det inte suttit fel med lite anekdoter om några av låtarna och om bandets historia. Och scenshowen var i lite väl anspråklösa slaget, inte ens en backdrop. Vi får hoppas att det blir mer av allt av på de kommande Stockholms- och Göteborgsspelningarna.

Foto: Sebastian Norling Rauhala @ Rocknytt.net 

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter