ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

HELLOWEEN – Liverecension från Skogsröjet, 2013-07-26

helloween-sebastiannorlingrauhala-skogsröjet
Artist: Helloween
Scen: Rockklassiker Stage, Skogsröjet
Datum: 2013-07-26
Betyg: 8/10

Jag knäböjer mig å det ödmjukaste inför fredagskvällens obestridliga kung på Skogsröjet, Andi Deris. Han ägde inte bara scenen, utan han fullkomligt åt upp scengolvet med sitt målande kroppsspråk och rösten denna fina sommarkväll satt som en smäck.


När HELLOWEEN intog Rockklassiker Stage något försenade så överraskade de åtminstone denna artikels författare då de öppnade med ‘Where The Sinners Go’ från “7 Sinners” (2010), en ganska krävande öppning. Men bara några takter in på nämnda låt så markerade de tyska veteranerna var skåpet skulle stå och trots de lite halvknaggliga ljudnivåerna, så lyckades de leverera tillräckligt med tryck i refrängen för att man skulle bli med på noterna.

Inte helt oväntat tog den stående klassikern ‘Eagle Fly Free’ vid som andra låt vilket var en smart uppbyggnad inför titelspåret från deras senaste alster, den drivande ‘Straight Out Of Hell’, som fick ett mer än väl mottagande från publiken.

HELLOWEEN tappade i stort sett aldrig tråden under de dryga 90 minuter som bandet stod på scen, där Andi Deris var den stora fanbäraren väl uppbackad av bandets basist Markus Grosskopf då det är dessa två som står för det kreativa scenarbetet, medan de båda gitarristerna Michael Weikath och Sascha Gerstner mest höll sig på sin kant vilket än en gång visade den sköna kontrast detta band inhyser rent sceniskt.

Kvällen musikaliska höjdpunkt kom dock i låten ‘Steel Tormentor’ från i mitt tycke deras främsta alster “Time Of The Oath” (1996) som i sitt klassiska up-tempo som är HELLOWEEN kännetecknat levererades med både driv och tyngd, där Dani Löble bevisade varför han har fått sitta på trumpallen i nämnda band de senaste nio åren.

Vi bjöds även på en skön blunder av bandet frontman då han i låten ‘Waiting For The Thunder’ från senaste plattan fick någon form av hjärnsläpp och presenterade nämnda låt vid titel ‘If I Could Fly’ från “The Dark Ride” (1996), en låt som för övrigt dök upp senare i setet.

Avslutningen blev inte helt oväntad en kavalkad från deras obestridliga klassiker ‘Keeper Of The Seven Keys’ där de avslutade det ordinarie setet med ‘Dr Stein’ för att sedan åter inta scenen med de två avslutande extranumren ‘Future World’ och ‘I Want Out’.

Jag konstaterade att det var 15 år sedan som HELLOWEEN golvade mig på ett liknande sätt och hade det inte varit för avsaknaden av låten ‘Nabataea’ från senaste plattan och det onödiga trumsolot som hade kunnat bytas ut mot nämnda låt i stället, så hade nämnda konsert dragit full pott. Men oavsett det lilla poängavdraget så log jag med hela ansiktet då jag konstaterade att Tysklands obestridliga metal-kungar fortfarande är att räkna med på dagens djungelartade rockscen.

Foto: Sebastian Norling Rauhala @ Rocknytt.net

23 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter