ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

H.E.A.T – Liverecension från Skogsröjet, 2013-07-27

heat-skogsröjet-jannemattsson
Datum: 2013-07-27
Scen: Tube Stage, Skogsröjet
Längd: 55 minuter
Bäst: It’s All About Tonight
Sämst: Det ser än så länge lite tomt ut utan Dave Dalone på scen.

En kompis frågade mig just om det inte börjar att bli lite jäv över att jag ska recensera H.E.A.T och visst finns risken. Men å andra sidan, med tanke på hur många gånger jag sett dem (15) – vem skulle vara bättre lämpad till att avgöra hur stor skillnaden är med eller utan avhoppade Dave Dalone (gitarr)?
Svaret på frågan är för övrigt att det främst märks skillnad i solona då Eric Rivers inte riktigt lärt sig att tygla dem alla på egen hand ännu, men förutom det funkade bandet förvånansvärt bra som en kvintett. Tomrummet efter Daves gitarr fylldes ordentligt ut av Jona Tees mogna syntar som täckte upp hålen i ljudbilden på ett förträffligt vis.

Att det här var bandets andra show på mindre än 24 timmar märktes imponerande nog inte på något vis. Erik Grönwalls ork och energi skulle både räcka till en hel hockeyfemma och ändå lämna lite kraft kvar till målvakten, så som han jobbade på scen. Men aldrig att han lät det gå ut över sången – imponerande! Det är inte utan att jag blev avundsjuk på den energiurladdningen. Men hur vältränad han än må vara är det svårt att förstå hur han skulle orka med ännu en konsert innan kvällen är slut.

Låtmaterialet plockades från alla tre skivorna, men majoriteten av låtarna kom ändå “som vanligt” från “Address The Nation”. Hur bra låtarna än är och hur bekväma bandet är med det materialet vore det kul att se en omstuvning i låtlistan nu. Gräv upp något mindre bra från klena “Freedom Rock” (2010) och låt Erik göra något bra av det, så som han redan gjort med “Beg, Beg Beg” och “Danger Road”.

Foto: Janne Mattsson @ Rocknytt.net

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER