ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Velvet Insane – Valand, Göteborg, 2021-10-21

Östersundsbördiga Velvet Insane bildades 2013 och satsade från start på att bygga en internationell fanbase via turnéer i Europa, Japan, USA och Australien. I somras släppte bandet sin andra kritikerrosade platta “Rock ‘n’ Roll Glitter Suit”. Legendariska Sulo Karlsson (Diamond Dogs m fl) har hjälpt bandet att hitta en egen identitet med grunden fast cementerad i brittisk sjuttiotalsglamrock där band som Slade, T-Rex, Bowie, Mott The Hoople och Roxy Music utgör starka influenser.

På grund av (eller kanske tack vare) pandemin har bandet tvingats pausa gigandet ute i världen och fokuserar istället helhjärtat på hemmarknaden. Ikväll står man på anrika Valands scen i Göteborg som support till legendariska Thin Lizzy trummisen Brian Downey.

Liverecension: Velvet Insane - Valand, Göteborg, 2021-10-21 1
Velvet Insane Valand, Foto: Peter Johansson

Endast beväpnade med två akustiska gitarrer inleder bandet med ”Driving Down The Mountain” och
”Back Street Liberace” (båda tagna från “Rock ‘n’ Roll Glitter Suit”) innan man river av publikfriande Beatles covern ”I Saw Her Standing There” vilket får den dittills halvsömniga Göteborgspubliken att tina upp i ett allsångsrus.

Jonas Eriksson är en säker frontman som i ”High On Love” förmår den nyvakna publiken att fortsätta allsången. Inte nog med det, i ”Space Age DJ” går han dessutom ner på dansgolvet och hetsar publiken till att sjunga stämsång i kanon.

Nästa gång hoppas jag att Velvet Insane kommer tillbaka till Göteborg med fullt band, inpluggade och taggade, för då kommer det här att lyfta ytterligare minst ett pinnhål.

Liverecension: Velvet Insane - Valand, Göteborg, 2021-10-21 2
Vellvet Insane Göteborg, Foto: Peter Johansson
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER