ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

VOLBEAT – Liverecension från Bråvalla Festival, 2013-06-29

volbeat-effie-trikili-rocknytt.net

Band: Volbeat
Scen: Blue Stage, Bråvalla Festival
Datum: 2013-06-29
Betyg: 7/10


Det kändes väldigt ironiskt att VOLBEAT live, i kontrast med forne ANTHRAX-gitarristen Rob Caggianos inhopp, valde att framföra flera av sina snabbare låtar med några få men märkbara takter mindre än studioversionerna. I ‘Fallen’ hamnade frontmannen Michael Poulsen, som i övrigt blivit märkbart piggare sedan viktnedgången, fel i sången och ‘Sad Man’s Tounge’ blev så dansvänlig att bandet hade kunnat byta plats med ett dansband i en folkpark utan att det hade märkts.


Volbeat5 200

Inget av detta verkade dock störa publiken, som öste friskt på ‘Hallelujah Goat’ och ‘Guitar Gangsters & Cadillac Blood’. Rob posade coolt under konserten, men man saknade ibland forne gitarristen Thomas Bredahls härjande på scen. Och Poulsen verkade ha snappat upp ovanan av amerikanska sångare att tvångsmässigt tacka publiken mellan varje låt. Ja, vi vet att ni älskar oss och är tacksamma för att vi kommit för att kolla på er, ni behöver inte vinna floskeltoppen i år.

Och låt bli att publikfria med ‘We Will Rock You’-refrängen insmälld i ‘Sad Man’s Tounge’ och att plojspela ‘Keine Lust’, ‘Breaking The Law’ och ‘Raining Blood’ efter varandra. Ni är så bra ändå utan att ta till billiga knep som dessa, VOLBEAT.

Foto: Effie Trikili @ Rocknytt.net

40 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter