ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

JOHNOSSI – Liverecension från Bråvalla Festival, 2013-06-28

johnossi-bråvalla-effie

Band: Johnossi
Scen: Blue Stage, Bråvalla Festival
Datum: 2013-06-28
Betyg: 8/10


Här kan man tala om att använda små medel men ändå uppnå stort resultat; en gitarr och ett trumset, med förstärkning av en keyboardist på livefronten. Det har varit arbetssättet för duon John Engelbert och Oskar “Ossi” Bonde under hela karriären, där de utvecklades från det förhållandevis avskalade upplägget på den självbetitlade debuten till senaste fläskrockiga soundet “Transitions”.


Att inleda spelningen framför den stora publiken vid Blue Stage med episka ‘Into The Wild’ var inte helt optimalt, men uppföljningen med ‘Gone Forever’ ryckte upp sömngångarrytmen. Och därefter var publiken fortsatt tokiga när John Engelbert plinkade på de inledande tonerna på ‘Man Must Dance’ och en exploderande ‘What’s The Point’.

De tre skärmarna som placerats på scen kom väl till användning när det började skymma, då de blinkade röda och vita. Enda plumpen i protokollet var ‘Roscoe’ där det lät som om duon hamnade i otakt och några låtar i för sävligt tempo.

I och med utvecklingen mot ett fläskigare sound hoppas jag verkligen att fler “hårdrockare” vågar upptäcka JOHNOSSI, då de är alldeles för bra för att enbart kramas sönder av popsnören och hipsters.

Foto: Effie Trikili @ Rocknytt.net

10 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter