ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

HELLSINGLAND UNDERGROUND – Liverecension från Bråvalla Festival, 2013-06-28

HellsinglandUnderground3 480

Band: Hellsingland Underground
Scen: Hangar 86, Bråvalla Festival
Datum: 2013-06-28
Betyg: 8/10

En sen sommarkväll då det fortfarande är ljust och sommarkylan börjar smyga sig på. Så känns det när Hellsingland Underground stiger på scenen på Hangar 86 på fredagskvällen och river av “The Spark That Never Dies”.


Bandet släppte sin senaste skiva “Evil Will Prevail” tidigt i höstas (september 2012) och skulle spelat på Peace & Love men då festivalen gick i konkurs fick de erbjudandet att istället spela på Bråvalla.HellsinglandUnderground4 150

Med två energiska gitarrister på scen som inte tvekar att bjuda på sig själva och röja rejält så är Hellsingland Underground ett band som är en riktig fröjd för ögat att se. Här bjuds det på underhållning såväl som teknisk skicklighet när låtar som “Slipping Through The Hands Of Time” och “Church Bells Through The Valley” presenteras för publiken. Publiken från sitt håll har kul, med dansande par och mer folk som ansluter sig till sällskapet, för det är så det känns, som ett enda stort sällskap som njuter av bandets sköna melodier.

När bandet sedan bestämmer sig för att dra ner tempot med “Black Clouds On The Horizon” kan detta kännas som ett dumt beslut men just här och på denna fredagskväll är det helt okej och ett beslut som fungerar. Känslan av sena sommarkvällar ökar när bandets senaste singel “In The Evening” spelas.

Vi börjar nå denna konserts slut när bandets största hit, “Northern Country Boy” börjar eka i hangaren. De har ett pampigt avslut som inte kan beskrivas som annat än snyggt! Publiken vill ha mer och då tidsschemat tillåter det, river bandet av ännu en låt, ingen annan än “Midsummer’s Wreath Meltdown”.

Min slutsats efter denna timme tillsammans med Hellsingland Underground är att bandet må inte vara något rakt av hårdrockband, men deras musik kan charma den hårdaste av alla hårdrockare.

Setlist:
1. The Spark That Never Dies
2. Lost River Band
3. Slipping Through The Hands Of Time
4. Church Bells Through The Valley
5. Evil Will Prevail
6. Stickin’ With You
7. Black Clouds On The Horizon
8. In The Evening
9. Foreved Damned
10. Northern Country Boy
11. Midsummer’s Wreath Meltdown

FOTO: Effie Trikili @ Rocknytt.net

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter