ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

IN FLAMES – Liverecension från Bråvalla Festival, 2013-06-27

Annicka Bråvalla IF3

Band: In Flames
Scen: Blue Stage
Datum: 2013-06-28
Betyg: 9 av 10

Det bara måste vara dag 1’s absolut största publikskara som tryckt ihop sig framför Bråvallas största sen, Blue Stage. Det står folk högt och lågt och så långt ögat kan nå. Vissa säger 30 000, andra säger 40 000, hur som helst vill “alla” se ett av Sveriges mest väloljade musik-maskinerier, eller är det musikalisk ångvält som de ska kallas för kanske?
Tonerna till “Sounds Of A Playground Fading” börjar sakta dåna ur högtalarna, trummisen Daniel Svensson äntrar scenen som därefter fylls med övriga bandmedlemmar, sånAnnicka Bråvalla IF2garen Anders Fridén frågar publiken om de är redo och öser på från minut ett. De följer upp med ytterligare en låt från senaste plattan i form av “Where The Dead Ships Dwell”. Anders hämtar andan under “Alias” samtidigt som han lånar en kamera från fotodiket och tar några bilder på publikmassan som han sedan riktar ett stort tack till. Han ser nästan lite tagen ut innan de fortsätter att ösa på där Anders hela tiden manar på publiken, triggar dem, utmanar dem och vräker igång “Cloud Connected” och
showen känns så väl genomförd och samspelet sitter som ett smäck, det känns självklart att Gelotte ska riva av ett kortare gitarrsolo och det känns lika självklart att Engelin ska smyga upp bredvid och göra honom sällskap i sin karaktäristiska halvstAnnicka Bråvalla IF1ående ställning samtidigt som han ler mot publikhavet.


Efter att publiken gått “bananas” till “Cloud Connected” vänder bandet åter blickarna mot 90-talet och river av “The Hive” och det känns som bandet tänder till extra på de äldre låtarna.
Anders fortsätter att mana på; “Jag vill se stället i luften”, “Kom igen nu för fan” och “Ge vakterna lite att göra”.
Konserten fortsätter i samma anda och när hitlåtar som “The Quiet Place” och “Deliver Us” rivs av känns konserten fulländad och trots att folk står skyblöta, leriga och jävliga har alla ett leende på läpparna och en riktig go’ känsla i kroppen.
Efter att ha sett ett antal konserter med In Flames är jag konstigt nog ändå lite överaskad av hur allt, alltid kan sitta så bra, hur allt bara känns så givet. Men det är väl det som gör ett av Sveriges i särklass bästa live-band antar jag.

FOTO: Annicka Nilsson @ Rocknytt.net

 

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link