AIRBOURNE – Liverecension från Bråvalla Festival, 2013-06-27

56 Shares

airbourne-bråvalla-effietrikili

Band: Airbourne
Scen: Blue Stage, Bråvalla Festival
Datum: 2013-06-27
Betyg: 7/10

“Terminator 2”-temat som ingångslåt är det enda lugna inslaget under spelningen. För direkt när de mäktiga trummorna i låten till nämnda film tystnat, stampar australiensarna plattan i mattan på det tjuvkopplade vrålåk som är AIRBOURNE. Här finns inte plats för ballader och progressiva rockoperor med fler taktbyten än det finns tonarter, utan det är fullt ställ redan med första smällkaramellen ‘Ready To Rock’ från senaste fullängdaren “Black Dog Barking”, som låter mycket som bandets två tidigare: svettigt, svängigt och testosteronfylld pubrock.AIRBOURNE är faktiskt som klippta och skurna för festivaluppträdanden. Du kan antingen röja front row eller stå längst bak med en öl i handen och digga med. När de inte blåser på med låtar som ‘Runnin’ Wild’ och ‘Raise The Flag’, blir det viss andningspaus med svängiga stycken som ‘Diamond In The Rough’ och ‘Chewin’ The Fat’.

Sångaren Joel O’Keeffe står för de levande sceneffekterna. När han inte headbangar vildsint, så hoppade han till exempel ner i fotodiket, sprang till en plattform bredvid mixerbordstältet och spelade solo där medan kameramannen på samma plattform säkert stänktes ner av hans flödande svett.

Det tenderar dock att bli lite enahanda i längden som med frontmannens upprepande fråga om vi är “ready to ROOOOCK!”, även fast AIRBOURNE blir många nivåer bättre live än på skiva.

FOTO: Effie Trikili 

56 Shares

Relaterade artiklar

Sweden Rock Magazine

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!