ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

RIVAL SONS – Liverecension från Bråvalla Festival, 2013-06-27

rivalsons-bråvalla

Band: Rival Sons
Scen: Blue Stage, Bråvalla Festival
Datum: 2013-06-27
Betyg: 8/10

Jag kan skryta med att vara en av få (nåja, ett par hundra personer var det allt) som såg RIVAL SONS första Sverigespelning på Putte i Parken i Karlskoga år 2011. De hade precis släppt andra skivan ”Pressure And Time”, som lovordats till förbannelse. Med all rätt, då ett sådant stycke svängig och sjudande rörförstärkarrock som inte lät retro för sakens skull inte hade hörts på länge. Så jag hann så att säga se RIVAL SONS innan det blev coolt att se dem (hipsterpretto!).


Och det var en ansenlig publik, mycket ungdomar och även en del gråhåriga skinnpajer, som jublade när San Francisco-kvartetten sparkade igång showen med ’You Want To’ och fortsatte med fenomenala ’Get What’s Coming’. ’Memphis Sun’ från den egensläppta debuten ”Before The Fire” luftas och setlistan innehåller utöver den det bästa från ”Pressure And Time” och senaste given ”Head Down”, även fast man saknar ’Burn Down Los Angeles’ och inte hade klagat på att få höra ’Only One’.

Gitarristen Scott Holiday osar coolhet (eller ”swag” om vi ska ge ett förhatligt fjortisuttryck en positiv laddning) och sångaren Jay Buchanan ser som vanligt ut att vara i ett läge nära medvetslöshet med sin avslappnade kroppshållning och sitt ansiktsuttryck, när han inte tänder till och förvandlas till en Duracelladdad Jim Morrison. Rytmsektionen med Robin Everhart och Michael Miley skötte kompet stabilt och bjöd på skön körsång. Men trots alla superlativ, kändes det inte helt optimalt att placera dem på största scenen i dagsljus. Kvartetten har helt klart pondus i sitt uppträdande och växer för varje gång, så det dröjer nog inte länge innan de kan fylla ut lika stora scener utan problem.

Foto: Effie Trikili @ Rocknytt.net

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link