ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

THE RESISTANCE – Liverecension från Harrys, Gävle 2013-06-15

The-Resistance-480

Band: The Resistance
Datum: 2013-06-15
Plats: Harrys, Gävle
Bäst: Jespers spelglädje

Även om Marco Aro (ex- The Haunted) är kvällens starkast lysande stjärna är det hela helt och hållet Jesper Strömblads (ex- In Flames) show. Att se den en gång så buttre Jesper spricka upp i det ena leendet efter det andra är inte vad den blonde lintotten skämt bort oss med under de senaste åren. Att han sen återigen spelar med stärkarna på 11 och med en sorts nyfunnen energi som bara legat och grott under de senaste åren gör inte saken sämre. Men nog om Jesper nu och mer om bandet THE RESISTANCE.


Som enhet utgör de alla en sånär som väl utskuren kvintett där Marco och Jesper får sällskap av Jespers forne In Flames-kollega Glenn Ljungström på gitarr samt Chris Barkensjö (ex Kaamos) och nyförvärvet Claudio Oyarzo (Minora) på trummor respektive bas. Det “sånära” ligger i Chris som för kvällen inte har någon av sina bättre kvällar bakom de svajiga trummorna. Men så är det, alla kan inte alltid vara bäst och ärligt talat, en kväll som denna – vem bryr sig?

Även om det inte är finliret man är ute efter i THE RESISTANCE köttiga attacker så försvinner ändå mycket av kvällens väntade magi mellan Jesper och Glenn i den vrålhöga volymen som bildar en enda stor vägg av ljud bakom mäktige Marco. Marco som övrigt är på det bästa av humören och blandar en strålande sånginsats med skojfriskt mellansnack där hand bland annat skämtar och jämför spelningen med att åka Finlandsfärja då ljudet från vägg-i-vägg disco tränger igenom mellan låtarnas paus. Är det månne att munlädrets man LG Petrov från Entombed står och diggar bakom bardisken som lockar fram underhållaren i honom?

Setlist:

Slugger
Rise from Treason
Clearing the Slate
Face 2 Face
My Madness
I Bend You Break
Your Demise
My Fire
Expand to Expire
I Will Die Alone
Eye for an Eye

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter