ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ALWAYS WAR – Liverecension från Harrys, Gävle 2013-06-15

always-war-logo

Band: Always War
Datum: 2013-06-15
Plats: Harrys, Gävle
Bäst: Den sjuka energiurladdningen

Det har bara gått lite drygt fyra månader sedan Uppsalas egna hardcoremästare ALWAYS WAR senast var i Gävle för att bjuda upp till en riktig holmgång. Tillsammans med Göteborgs THE RESISTANCE var det i fredags dags igen. Frågar man mig så är det ett lite väl snabbt återbesök, men såhär i efterhand och med facit i hand är de ändå rätt band på rätt plats.


Då Gävle äntligen kunde ståta med lite efterlängtad och härlig sommarsol var det många som valde altanen eller parkhäng före den trånga, lilla och svettiga källaren nere på danshaket Harrys. ALWAYS WAR, de kunde inte bry sig mindre och brakade ändå på som om deras liv hängde på spelningen och ju längre den furiösa urladdningen pågick desto mer folk slöt också upp framför scenen – eller kanske inte riktigt framför scenen. Där huserade ett par moshbenägna krakar som glatt lät sig smittas av Ronnies upproriskt manande sång och vevade på med armarna som om de befann sig i en myggsvärm, men de befann sig åtminstone i lokalen.

Flankerade av de båda skickliga gitarristerna Marco och Lee får Ronnie nummer såsom “Heart of Chaos”, “Die Alone” och den mindre hiten “We Are the Flood” att kännas som monumentala kioskvältare och källarväggarna att drypa av adrenalin. När så högtalarna tillslut börjar dansa av vibrationer och en väktare måste positionera sig bredvid för allas säkerhet vet man att ALWAYS WAR har ännu en lyckad kväll bakom sig.

Setlist:

Path of the Dammed
All These Threats
The Pride the Pain
Heart of Chaos
Die Alone
Cry for Blood
In This Final Hour
Sticker Thief
We Are the Flood
Justice Game
Vengeance Prevail 

45 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter