ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ADEPT – Liverecension från Metallsvenskan 2013-05-25

adept-band-2013

Datum: 2013-05-25
Plats: Metallsvenskan, Örebro
Längd: 40 minuter
Bäst: The Ocean Grave
Sämst: Att publiken är mindre än kön till öltältet

Jag har följt Adept sedan urminnes tider och sett dem både på fritidsgårdar och den första av “Panic & Action”-turnéerna. Nu om någonsin är det verkligen deras tid att slå igenom på allvar – även här på hemmaplan. Ett tidigare så spretigt band med fem olika individer har för varje år sedan minialbumet “The Rose Will Decay” (2006) vuxit sig starkare och byggt upp en gemensam helhet, vilket gör att sångaren Robert Ljung inte längre behöver dra hela publiklasset själv.


Stommen för det 40 minuter långa setet, -längre än så behöver det absolut inte vara, utgörs med all rätt av material från de två senaste albumen “Death Dealers” (2011) och nya “Silence the World”. Inte för att “Another Year of Disaster” (2010) på något vis är ett svagt album men skillnaden mot de två senaste är ändock stor, även om “Sound the Alarm” snyggt smälter in i setet bland de nyare låtarna.

Konsertens höjdpunkt är den starka inledningen med “Forever and a Day” samt den urstarka trion “Secret”, “The Ivory Tower” och “The Ocean Grave” där de båda gitarristerna Jerry Repo och Gustav Lithammer verkligen får bekänna färg – intensivt är bara förnamnet!

Låtlista

1. Forever and a Day

2. Secrets

3. The Ivory Tower

4. The Ocean Grave

5. Sound the Alarm

6. Dead Planet

7. The Lost Boys

0 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter